2 Aprilie - Ziua internationala a autismului

2 Aprilie - Ziua internationala a autismului

2 Aprilie - Ziua internationala a autismului. Sarbatorim prin fapte!

- tags: autism, celule stem, creier, sistem nervos, copii, boli neuronale, Doctor MIT, Asociația NIA, -

 

autismului, autist, NIA,
autismului, autist, NIA,

Campusul NIA Neurodiversity Academy va fi un loc unde adultii si adolescentii cu autism pot locui, pot socializa, pot invata, se pot dezvolta, vor fi stimulati sa aiba o activitate. Fiecare beneficiar va fi abordat in mod individual, in concordanta cu abilitatile pe care le are si tipul de dizabilitate, astfel incat serviciile primite sa fie adecvate nevoilor particulare. Vor fi 25 de locuri pentru servicii rezidentiale cu ingrijire specializata pentru rezidenti si in plus, 50 de locuri la terapii si activitati pe timpul zilei, in atelierele protejate si centrul de terapii specifice adaptate.

Campusul va fi localizat in localitatea Bolintin-Vale, Judetul Giurgiu, foarte aproape de Bucuresti. Ne bucuram si apreciem deschiderea si sustinerea nevoii unui astfel de asezamant atat din partea Consiliului Judetean Giurgiu cat si al Primariei orasului Bolintin-Vale. Impreuna cu acestia, cu persoanele de suflet cu care am pornit la drum, cu intreaga comunitate si in stransa legatura cu familiile si specialistii in domeniu, vom face din acest loc unul de referinta, un model de buna practica.

A fi autist nu inseamna ca suferi de o boala, ci ca ai o modalitate diferita de a simti, gandi si te manifesta. Preferintele tale sociale, stilurile tale de invatare, modalitatile tale de comunicare si perceptia ta a mediului sunt diferite de cele ale altora. In multe cazuri, persoanele cu autism pot avea si afectiuni neurologice, psihiatrice sau alte probleme de sanatate. Din acest motiv, in plus fata de terapiile care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si integrare sociala, multi au nevoie de sprijin, stimulare si ingrijire medicala pe parcursul intregii vieti. 1 din 36 de copii au autism conform unui studiu incheiat recent in SUA.

Evolutia autismului si gestionarea sa

autismului, autism, Asociatia NIA,

Persoanele cu autism ajung la maturitate si, in timp ce unii dintre ei pot dezvolta un nivel de independenta ridicat sau moderat, multi vor avea nevoie de sprijin sustinut pe tot parcursul vietii. Aceasta nevoie exista de multi ani si este putin probabil sa fie satisfacuta doar de catre familia lor. Este iluzoriu sa credem ca familiile vor fi capabile sa ofere sprijin fizic, psihologic, material si informational pe intreaga durata a vietii lor. Daca lipseste acest sprijin, atat persoana cu autism cat si familia sa sunt afectate negativ.

Asociatia NIA are misiunea de a ajuta adolescentii si adultii cu autism si isi doreste sa faca o schimbare semnificativa in comunitatea noastra. Orice persoana poate contribui la acest efort fara costuri, prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit anual (formular 230) sau a 20% din impozitul pe profit aferent anului 2022 (pentru persoane juridice) catre Asociatia NIA Neurodiversity Academy. Pasii pentru acest proces si formularul necesar sunt disponibile pe site-ul nostru hopefromnia.com.

Impreuna putem reda speranta si transforma vietile acestor oameni. Va invitam sa ne sprijiniti si sa fiti parte din schimbarea pe care o dorim sa o aducem.

Pentru mai multe articole interesante, viziteaza doctormit.ro.

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

ADHD, creier, terapie, Andrei Hodorog,
Anterior
Totul despre ADHD | Andrei Hodorog #1
Asociatia NIA, autism,
Urmator
Asociatia NIA: sprijina adolescentii cu autism
ADHD, creier, terapie, Andrei Hodorog,
Anterior
Totul despre ADHD | Andrei Hodorog #1
Asociatia NIA, autism,
Urmator
Asociatia NIA: sprijina adolescentii cu autism

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

2 Aprilie - Ziua internationala a autismului