Vitamina B2- nu stiai ca poate face asta!

Vitamina B2- nu stiai ca poate face asta!

Vitamina B2

Vitamina B2- nu stiai ca poate face asta!

Afla acum detalii importante despre vitamina B2!

In afara de "Vitamina B2- nu stiai ca poate face asta!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: vitamina B2, vitamine, alimentatie, suplimente alimentare, sarcina, gravida, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra cele mai interesante, suprprinzatoare si utile informatii medicale!

Astazi, in seria, "Nu stiai ca vitaminele pot face asta!" aflam ce lucruri surprinzatoare stie sa faca mai putin cunoscuta vitamina B2.

Aceasta vitamina este una dintre Cenusaresele vitaminelor deoarece auzim prea putin despre ea. Putine ambalaje se lauda cu ea pe eticheta si prea putini dintre noi stiu la ce e utila.

Vitamina B2 esentiala in sarcina

Asa ca haideti sa o descoperim. Ce surse naturale de vitamina B2 avem?

  1. ouale si laptele
  2. vegetalele verzi si cerealele
  3. produsele animaliere precum ficatul si rinichii sau
  4. toate acestea reprezinta surse naturale pentru B2

Este important sa retineti ca, in majoritatea lor, vitaminele se regasesc in multiple tesuturi atat vegetale cat si animale exact pentru a fi la indemana organismelor ce au nevoie de ele. Asadar raspunsul corect este al patrulea.

Pe de alta parte omenirea, in cursul evolutiei ei, a ajuns sa proceseze aceste surse de vitamine. Aceasta poarta cu sine atat avantaje cat si dezavantaje. Va pot spune ca nu avem nici un avantaj ci doar dezavantaje legate de vitamina B2 si, ca sa va dau o idee, haideti sa vedem cat din B2 pierdem prin moraritul cerealelor?

  1. 1% din continut
  2. 5%
  3. 60% sau
  4. nu se mai pastreaza nimic din vitamina B2 in structura cerealelor trecute prin procesul de panificatie

Este imposibil sa distrugem chiar tot insa o pierdere de 60% din continutul de vitamina B2 este uriasa. De aceea, repet, o dieta echilibrata este vitala.

Si ca sa intelegem de ce e vitala, acum e momentul sa aflam ce se intampla atunci cand avem un deficit de B2 in organism:

  1. stomatita, anemie si defecte congenitale ale inimii
  2. pierderea memoriei si ameteli
  3. apare fragilitatea osoasa sau
  4. toate acestea sunt de acuzat intr-o atare conditie medicala

Raspunsul corect este primul. Daca deficitul de vitamina B2 a aparut in sarcina atunci nou-nascutul poate avea malformatii cardiace si membre deformate. Anemia si stomatita, adica limba inrosita si dureroasa ce se insoteste de craparea mucoasei si pielii de la colturile gurii, sunt simptomele mai blande in aceasta afectiune.

Dezvoltarea fatului si vitamina B2

Si, ca sa atrag un pic din simpatia voastra de partea unei mase de oameni din ce in ce mai prezenta pe canalele noastre de stiri, va spun ca jumatate din refugiatii despre care auziti la televizor, sufera de deficit de B2.

Asta inseamna ca pe langa aceste simptome, organismul lor, ca si al vostru, daca ati avea o alimentatie defectuoasa, nu isi poate indeplini functiile de baza legate de vitamina B2. Care ar fi acestea?

  1. respiratia celulara
  2. repararea corneei
  3. rezolvarea icterului noului nascut sau
  4. toate acestea sunt functii si utilizari de baza ale vitaminei B2

De aceasta data raspunsul corect este "toate". Este suficient sa va spun ca B2 este importanta in respiratia celulara ca sa intelegeti de ce face parte din categoria vitaminelor. Iar ceea ce, iarasi, s-ar putea sa nu stiti este faptul ca B2 este utilizata in tratarea afectiunilor oculare si a icterului ce apare la o parte dintre bebelusi in primele zile de viata.

Si pe langa acestea, ceea ce ar putea fi cel mai neasteptat si interesant legat de vitamina B2 este faptul pare a fi solutia practica si sigura pentru cei ce sufera de migrene. Administrarea orala sau intramusculara a acestei vitamine este foarte sigura chiar si in cazul gravidelor atata vreme cat B2 nu se acumuleaza in organism, excesul fiind eliminat prin urina.

Curios sa afli mai multe despre cele 13 vitamine esentiale vietii? Atunci acceseaza doctormit.ro sau viziteaza pagina de Facebook a emisiunii.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Vitamina B5
Anterior
Vitamina B5 este cea mai plictisitoare
Vitamina B1
Urmator
Vitamina B1. Nu stiai ca poate poate face asta!
Vitamina B5
Anterior
Vitamina B5 este cea mai plictisitoare
Vitamina B1
Urmator
Vitamina B1. Nu stiai ca poate poate face asta!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Vitamina B2- nu stiai ca poate face asta!