Cateii de usturoi in urechi te scapa rapid de febra!

Cateii de usturoi in urechi te scapa rapid de febra!

Febra, cateii de usturoi,

Cateii de usturoi in urechi te scapa rapid de febra!

Afla adevarul despre cateii de usturoi si efectul in inlaturarea febrei.

Stii care se spune ca sunt cele mai eficiente leacuri babesti pentru febra?

Stii sa recunosti febra care indica boli grave precum limfomul?

Te invat eu in acest episod!

In afara de "Cateii de usturoi in urechi te scapa rapid de febra! Mit sau realitate?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: cateii de usturoi, febra, boli infectioase, limfomul, remedii traditionale, Doctor MIT,  -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

 

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca poti face febra sa treaca acoperind pacientul cu paturi pentru a-l forta sa transpire sau, si mai simplu, bagandu-i catei de usturoi in urechi.

Nu stiati de aceasta ultima tehnica de scadere a febrei? Ei bine inseamna ca sunteti prea tineri pentru ca pe vremuri asta era una dintre practicile obisnuite despre care se credea ca scade rapid tempratura corpului alaturi de ideea ca trebuie sa tii pacientul la cald pentru a-l face sa transpire.

Ca sa vedem daca aceste doua tehnici traditionale au o valoare data de experienta milenara a omenirii, haideti sa vedem care sunt caile prin care corpul uman poate pierde caldura si, astfel, racindu-se:

  1. radiatia
  2. Convectia si conductia
  3. transpiratia sau
  4. In toate aceste moduri

Atunci cand avem febra, corpul poate folosi toate aceste metode pentru a se termoregla. Pierderea caldurii prin radiatie are loc atunci cand temeperatura corpului este mai mare decat cea ambientala. De aceea este o idee foarte proasta sa ingropi bolnavul intre perne si plapume in ideea de a-l face sa transpire. Tot ce vei face este sa tii in interior caldura de care corpul vrea sa scape si sa inrautatesti astfel situatia.

Despre transpiratie nu are rost sa vorbim pentru ca stim prea bine ca asudam din greu atunci cand avem febra inalta.

Metode traditionale pentru febra

Dar conductia? Ne putem folosi de conductie atunci cand infasam bolnavul in cearceafuri umede sau il punem in contact cu elemente reci desi parca nu iti prea vine sa-l lasi intins pe gresie doar pentru ca e rece. Totusi, sa nu uitam: cainii fac asta zi si noapte pe parcursul verii ceea ce ne demonstreaza ca termodinamica este punctul lor forte.

Ne-a mai ramas convectia si catelul dar de data asta de usturoi. Sa nu uitam ca traditionalistii ne-au sfatuit sa ni-l bagam pe canalul auditiv si sa stam cu el asa, ca ceva din el ne va ajuta sa ne scada febra. Ei bine, iata inca o idee proasta perpetuata, ca multe altele, de-a lungul anilor de catre cei ce mai mult cred decat intreaba: blocarea canalului auditiv impiedica fenomenul de convectie adica de eliberare a caldurii in relatie cu curentul de aer. Si, ca sa va dati seama cat de importanta este aceasta cale de pierdere a caldurii. Aduceti-va aminte ca una dintre caile sigure de masurare a temperaturii corporale este cea intra-auriculara. Deci cum e sa blochezi una dintre iesirile de urgenta tocmai cand ai un foc?

 

Acum ca am demitizat 2 tehnici babesti de termoreglare a venit momentul sa va invat cum sa interpretati temperatura ca sa va faceti o idee asupra cauzei ce o poate provoaca.

Cum sa interpretati febra

Asadar, febra care nu variaza pe parcursul unei zile intregi adica nu creste – nu scade, poate fi din zona infectiilor pulmonare, meningitei sau a infectiilor urinare.

Febra care are un ciclu de crestere-scadere la fiecare 1-2 zile este patognomonica adica specifica pentru malarie. Deci daca ati vizitat acum ceva vreme o tara din zona ecuatoriala sau India si v-a luat o astfel de febra mergeti la unul dintre cele 2 spitale de boli infectioase si tropicale din Bucuresti sau la unul mai apropiat voua, daca exista.

Febra de tip Pel-Ebstein poate indica din timp existenta unui limfom de tip Hodgkin, un cancer al sangelui foarte comun: in Statele Unite 0,2% din populatie este diagnosticata cu atare boala. Rata de vindecare a acestui limfom este foarte mare datorita chimio si radioterapiei si transplantului cu celule stem mai ales daca este depistata din timp. De aceea, daca pacientul are febra o saptamana apoi o saptamana este afebril, apoi febra apare din nou pentru o saptamana si tot asa, e momentul sa se faca niste analize de sange.

Astazi ati aflat ca infasurarea pacientului febril in paturi si introducerea de catei de usturoi pe conductul auditiv sunt idei proaste si ati mai invatat care sunt cele mai periculoase tipuri de febra si care ar putea fi originea acestora. Vizitati site-ul emisiunii accesand doctormit.ro pentru a distribui aceasta informatie prietenilor sau vizitati pagina de Facebook a Doctor MIT pentru a afla si alte informatii la fel de interesante.

 

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

boala mana-gura-picior
Anterior
Boala mana-gura-picior: afla tot ce vrei sa stii!
vaccinul antigripal, gripa,
Urmator
Poti face gripa de la vaccinul antigripal? Afla adevarul!
boala mana-gura-picior
Anterior
Boala mana-gura-picior: afla tot ce vrei sa stii!
vaccinul antigripal, gripa,
Urmator
Poti face gripa de la vaccinul antigripal? Afla adevarul!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cateii de usturoi in urechi te scapa rapid de febra!