Adio artroza, cicatrice, alopecie. Acum exista un tratament!
Afla acum despre tratamentul modern cu tehnologia Rigenera pentru artroza, cicatrice si alopecie.
Avem azi un tratament pentru artroza, alopecie, cicatricele de la cezariana, augmentarea mamara (silicoane). Urmele oricarei interventii chirurgicale pot fi gestionate acum intr-un mod unic si revolutionar cu ajutorul primului tratament din Romania cu celule specializate, Rigenera.
Te-ar mai putea interesa si
- tags: artroza, alopecie, cicatrice, Rigenera, celule progenitorii, regenerare celulara, Doctor MiT, -
Transcript
Bine ati venit la Doctor MiT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor precum ca e bine sa dezinfectezi ranile cu spirt ori sa rupi coaja unei plagi ca sa se vindece mai repede.
Astazi as vrea sa abordez un subiect care, din pacate pentru Romania, este foarte fierbinte atat la propriu cat si la figurat: tratarea marilor arsi si a plagilor intinse si as vrea sa impartasesc cu voi faptul ca de la sfarsitul anului 2018, Romania are acces la un tratament inovator al acestor probleme.
Si cum rolul meu este de a va aduce la indemana si a va explica cele mai noi terapii de pe piata noastra imi voi face datoria si voi incepe prin a va intreba ce este mai important pentru voi in procesul de vindecare a unei rani:
- Calitatea ciatricii
- Viteza de cicatrizare
- Sau exista un raport de directa relatie intre acestea doua?
Nu stiu cat de clar va este ca, cel mai adesea, cu cat este mai calitativ procesul de cicatrizare, cu atat dureaza mai putin formarea tesutului cicatricial!
Sau, spus invers, cu cat procesul de vindecare dureaza mai putin, cu atat cicatricea arata mai bine si mai apropiat de tesutul adiacent adica in modul pe care ni-l dorim cu totii: sa nu se vada!
Si, mergand mai departe cu explorarea bazei acestei noi terapii pe care o disecam, haideti sa vedem care proces este cel care determina viteza de vindecare si mai ales calitatea unei cicatrici:
Cel de regenerare sau Cel de cicatrizare
Sper ca intrebarea v-a sunat mai mult retoric pentru ca procesul de reconstruire a tesutului omolog, adica de acelasi tip, este componenta etapei de regenerare. Sa retinem, tesutul cicatricial, asa cum suna si numele, prezinta suficient de multe elemente diferite de tesutul din care se naste.
Daca aveti vreo urma de operatie pe voi sau vreo cicatrice ca urmare a unei nazbatii din copilarie va invit sa ii aruncati o privire, daca nu e ascunsa in vreun loc greu de accesat, si sa imi spuneti prin ce difera de tesutul din care a luat nastere:
- Prin forma – adica este denivelata, proemina la suprafata pielii?
- Dupa culoare? O puteti identifica vizual dupa acest criteriu?
- Prin functionalitate cum ar fi gradul de elasticitate sau
- Dupa toate acestea
Pentru ca depinde de ce poarta fiecare pe corp, nu exista un raspuns corect aici desi, in medicina, toate acestea sunt elemente folosite in descrierea unei cicatrici. Pot spune doar ca cei care au bifat TOATE prezinta cele mai severe urme.
Stiind ca adesea, ranile de copilarie se vindeca mai frumos decat cele de la varsta adulta, vine momentul sa va intreb: ce tip de proces predomina in vindecarea unui tesut tanar:
- Cel de regenerare tisulara sau cel 2. de cicatrizare
Sper ca cu odata cu raspunsul acestei intrebari sa va fi clarificat definitiv rolul regenerarii versus cicatrizare. Ceea ce ne dorim, in orice vindecare este sa regeneram cat mai mult si sa cicatrizam cat mai putin! De aceea cand esti mic te duci de-a berbeleacul 1 metru si peste o saptamana esti ca nou iar cand te-ai taiat in hartie la 80 de ani, mori!
TRATAMENT PENTRU ARTROZA, ALOPECIE, ESCARE CU RIGENERA
Evident glumesc insa in orice proces de vindecare, fie ca vorbim de arsuri sau de cicatrice post-operatorii precum cele din abdominoplastie, cezariene, din augmentare mamara ori pus si simplu vergeturi, ceea ce cautam este sa crestem ponderea procesului regenerativ din actul vindecarii.
Iar aceasta o putem face in cel mai eficient folosind:
- Grefe de piele crescute in alte parti ale corpului
- Celulele progenitorii proprii
- xenogrefe adica tesut luat de la alte specii precum maimuta ori porcul sau
- 4. Pansamente cu colagen
Raspunsul corect este al doilea. De fapt procesul regenerativ se bazeaza pe activarea celulelor stem de la nivelul plagii si pe migrarea altora, atat cat se poate, din tesuturile adiacente catre leziune.
Dar cat de bine ar fi daca ai putea recolta celule stem proprii specializate, adica tot din pielea ta si daca le-ai putea depune exact unde este nevoie mai mare de ele?
Ei bine, tratamentul despre care vorbim face exact asta! Pentru prima oara avem acces in Romania la o terapie care implica colectarea propriilor celule progenitorii, separarea lor pe criterii legate de dimensiune, deci adio izolare enzimatica, si care le depune la nivelul tesutului afectat - avand indicatii in arsuri, piciorul diabetic, escare si alte tipuri de cicatrici vizibile, tendinite, coxartroza, gonartroza, reconstructia osoasa din stomatologie si in aplicatii cosmetice.
In final, am stabilit ca Rigenera este o terapie cu celule specializate: din piele pentru piele, din cartilaj pentru cartilaj si asa mai departe si, in episodul viitor vom afla de ce a durat atata pana sa se descopere aceasta optiune terapeutica si, mai ales, in ce fel se face separarea mecanica a celulelor tale progenitorii.
Pentru alte subiecte la fel de interesante va invit sa vizitati doctormit.ro sau sa accesati pagina de Facebook a emisiunii.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!
O emisiune oferita de Stem SURE .