TRATAMENTUL CU MICROGREFE RIGENERA PENTRU VITILIGO
Depigmentarea a venit si pare ca vrea sa ramana. Esti pregatit, insa, pentru revenirea la normalitate? RIGENERA este solutia celulara unica pentru vitiligo cu rata de vindecare de 70% in doar cateva luni dupa singura sedinta de tratament necesara.
INFORMATII LA
031 9555
-
- Cum se face tratamentul?
- Ce se intampla in Rigeneracon?
- Cum se administreaza?
- Cat dureaza interventia?
- In cat timp apar efectele? + Fototerapia de suport
- Trebuie repetat tratamentul?
- Reactii adverse / contraindicatii
- Costul tratamentului
- Informatii pentru profesionistii din domeniul medical
- Formular solicitare Protocol de Administrare
FORMULAR DE CONTACT
Suna la numarul de telefon de mai sus sau completeaza formularul si vei fi contactat de catre consultantul Doctor MiT specializat in aceasta afectiune. Poti afla astfel detalii despre terapie sau te poti programa la tratament.
CUM SE FACE TRATAMENTUL PENTRU VITILIGO FOLOSIND RIGENERA?
Se recolteaza din zona cu par a cefei, sub anestezie locala (deci fara senzatie dureroasa) cateva piese mici de piele cu diametrul de 2,5 - 3 mm. Impreuna cu o cantitate de ser fiziologic, piesele sunt introduse in dispozitivul Rigeneracon care va duce in doar cateva minute la izolarea si respectiv la concentrarea celulelor progenitorii.
Aceasta este posibil deoarece elementul particular al tehnologiei Rigenera rezida in separarea celulara mecanica, deci nu enzimatica, folosindu-se criteriul dimensiune al populatiei de progenitorii (side population) si de prezervarea matrixului extracelular.
Separarea celulara se realizeaza prin prezentarea tesutului de dezagregat unei suprafete metalice ce contine pana la 100 de piramide (conuri) formate din cate 6 lame ce converg catre varf. Aici acestea delimiteaza un spatiu de 80 μm.
CE SE INTAMPLA IN RIGENERACON?
Prezentarea repetata a tesutului, cu o anumita presiune si viteza de rotatie (80 rpm), face ca fie celule individuale fie clustere mici de celule sa fie izolate si sa faca pasajul prin acest spatiu infinitezimal pentru a se acumula, sub forma de microgrefe, in rezervorul consumabilului Rigeneracon.
Astfel, celulele cu diamentrul de pana in 50 μm si matrixul extracelular adiacent de pana in 30 μm ce trec indemne prin acest proces de individualizare sunt celule progenitorii mezenchimale vizate adica cele ce ii intereseaza pe medici pentru tratamentul vitiligo.
CUM SE ADMINISTREAZA CONCENTRATUL DE CELULE?
Din interiorul Rigeneraconului se extrage concentratul de microgrefe folosind o seringa iar continutul este diluat dupa formula mentionata in Protocolul de Administrare.
Suprafata pielii afectata de vitiligo este hasurata folosind un creion medical si apoi pe fiecare cm2 se injecteaza, folosind o seringa Luer-Lock, cate 0,1 ml de concentrat de microgrefe Rigenera pana ce zona tinta este acoperita in intregime sau pana la consumarea solutiei terapeutice. Injectarea se face cu obtinerea unei mici papule, folosind un ac atraumatic de 4 mm, foarte fin (30G, 32G).
Procesul nu este dureros, putand fi realizat sub efectul unei creme anestezice pentru intregul comfort al pacientului.
CAT DUREAZA INTERVENTIA?
In functie de dimensiunea ariei de tratat, procedura de recoltare a tesutului, de obtinere a microgrefelor si de livrare a acestora in zona de tratat poate dura de la o ora pana la doua sau mai multe. Pentru orientare, PACHETUL TERAPEUTIC <100 CM2 ocupa intre 45-60 de minute.
IN CAT TIMP APAR EFECTELE? & FOTOTERAPIA DE SUPORT
Pentru reusita tratamentului, la o saptamana de la administrarea terapiei Rigenera pacientul va incepe fototerapia cu UVB (lumina ultravioleta de tip B) cu o frecventa de 3 sedinte pe saptamana timp de 6 luni.
Durata sedintei de fototerapie este de la 30-60 de secunde pana la cateva minute pe zona tratata. Daca tratamentul cu celule progenitorii a fost administrat pe mai multe zone ale corpului atunci fiecare arie tratata va fi expusa radiatiei UVB in mod egal ca durata in timp.
Expunerea la radiatia ultravioleta este absolut necesara si obligatorie pentru reusita tratamentului deoarece celulele progenitorii grefate in zonele pielii atacata de acest proces autoimun, vitiligo, au nevoie de ghidaj si de energie pentru a sti in ce anume tip de celula sa se transforme.
Homeostazia organismului, procesul care tine totul in echilibru, va indica microgrefelor prin procese de cellular signaling ca este nevoie de melanocite in zona tratata insa energia necesara stimularii transformarii progenitorilor in acest tip celular si consecutiv secretarii de pigment (melanina) este oferita de catre radiatia electromagnetica a luminii din spectrul ultraviolet cu lungime de unda intre 290-320 nm iar, mai modern, de catre nbUVB (narrow-band UVB) ce ofera o lungime de unda precisa de 311-312 nm. Exista, insa, un numar de studii ce indica lungimea de unda de 308 nm ca oferind rezultate superioare nbUVB pe de alta parte stiinta cunoaste o dezbatere permanenta si, de aceea, urmarea corecta a fototerapiei cu o lungime de unda gasita oriunde intre 308-312 nm este ideala.
In procent de aproape 100%, pigmentarea incepe sa apara la 3-4 saptamani de la administrarea terapiei si continua in majoritatea cazurilor pana la acoperirea totala a zonei tratate doar daca este insotita de catre fototerapia administrata corect.
La 6 luni de la tratament, gradul mediu de acoperire este de 61,5%. Acesta este influentat major de calitatea tesutului donor care, la randul sau este influentat de varsta pacientului. Astfel, exista pacienti tineri (25+) care au beneficiat de acoperire totala a zonei tratate la 3 luni de la tratament si pacienti in etate (70+) care consemneaza la 6 luni o acoperire totala insa neuniforma. In cazul acestora calitatea pigmentului nu va fi, cel mai probabil niciodata, identica cu a pigmentului din zonele neafectate de vitiligo.
Insa, ca regula generala, pentru mediana pacienturii, pigmentul secretat de catre noile melanocite este identic ca si calitate, distributie si cantitate, cu cel de dinaintea instalarii afectiunii.
TREBUIE REPETAT TRATAMENTUL RIGENERA PENTRU VITILIGO?
Vitiligo este o boala autoimuna idiopatica adica cu etiologie necunoscuta deci, nestiind ce o provoaca la nivel celular ori genetic, singura solutie moderna pe care o avem la dispozitie este inlocuirea melanocitelor distruse in timp cu unele noi ce se transforma din microgrefele de celule progenitorii livrate in piele folosind tehnologia Rigenera.
Ne asteptam ca in decursul anilor procesele inflamatorii sa indice apoptoza celulara si a acestora insa, se pare ca cel putin pentru 5-10 ani aceasta nu se intampla. Motivele pentru care melanocitele nou create nu sunt distruse de catre procesele autoimune par sa rezide in actiunea paracrina a celulelor progenitorii care este descrisa mai jos la capitolul MECANISMELE DE ACTIUNE.
REACTII ADVERSE / CONTRAINDICATII
Nu exista nici un fel de reactii adverse deoarece terapia cu microgrefe reprezinta un tratament autolog-omolog.
Se recomanda prudenta in administrarea anestezicului local (lidocaina fara adrenalina) daca pacientul prezinta un raspuns alergic la acesta, caz in care se va folosi o alta molecula anestezica.
Se recomanda prudenta la expunerea solara pana la acoperirea integrala cu pigment a zonelor afectate de vitiligo. Dupa aceasta pacientul se poate comporta ca mai inainte de instalarea afectiunii.
COSTUL TRATAMENTULUI
PACHET TERAPEUTIC < 100 CM2 - 1,200 €
PACHET TERAPEUTIC < 200 CM2 - 2,200 €
Calificarea la tratament se face fie prin consult medical fie prin transmiterea de poze relevante cazului insotite de un diagnostic medical.
Confirmarea programarii la tratament se face dupa plata unui avans de 10% din valoarea totala comunicata a terapiei Rigenera intr-un interval de 5 zile de la data emiterii facturii de avans.
Daca plata facturii nu este efectuata in termen, programarea nu este confirmata. Daca plata este efectuata oricand intr-un termen de 1 an de la data emiterii facturii, atunci la efectuarea tratamentului se achita doar diferenta; in caz contrar avansul nu se restituie, acesta acoperind cheltuielile administrative ale programarii respectiv reprogramarilor.
INFORMATII PENTRU PROFESIONISTII DIN DOMENIUL MEDICAL
CARACTERISTICI UNICE ALE TEHNOLOGIEI RIGENERA
Avantajele acestei variante noi de dezagregare tisulara fata de varianta clasica, enzimatica, rezida in (a) protejarea matrixului extracelular (receptori, integrine) fata de actiunea agresiva a enzimelor care, intr-un anumit procent, denudeaza suprafata celulara oferind leucocitului aspect de celula viabila insa impotenta functional.
Beneficiul de viabilitate prezervata a tehnologiei Rigenera este demonstrat de rata de grefare de +90% a concentratului de celule progenitorii – si (b) de portabilitatea tehnologiei, fiind democratizat astfel accesul la tehnologia de separare celulara ce isi poate gasi locul in clinici medicale care nu detin laboratoare specializate in separare celulara.
MECANISMELE DE ACTIUNE
Microgrefele bogate in celule progenitorii obtinute prin dezagregarea mecanica folosind tehnologia Rigenera pot fi utilizate de catre medic pentru indicatii pe care acesta le considera potrivite respectand cele doua principii de transplant (1) autolog si (2) omolog, folosindu-se de oricare sau de toate actiunile biologice ale microgrefelor:
- Reducerea productiei de agenti inflamatori (TNF, IL-6, citokine) prin actiunea paracrina a celulelor progenitorii grefate local
- Neoangiogeneza promovata prin populatia de pericite din compozitia microgrefelor
- Livrarea de factori de crestere din concentratul de microgrefe
- Scafolding-ul promovat prin cresterea productiei de colagen
- Maturarea propriu-zisa a progenitoriilor in tipul de tesut omolog in zona transplantata (epiteliu, suprafata articulara, melanocit etc.)
(1) Reducerea inflamatiei este vitala pentru initierea procesului regenerator, acesta fiind imposibil in context inflamatoriu, (2) neogangiogeneza reprezinta unul dintre principalele mecanisme de actiune ale progenitoriilor concentrate cu ajutorul tehnologiei Rigenera, (3) livrarea prin injectare a factorilor de crestere duce la medierea locala, in sensul recuperarii functiei celulare si implicit tisulare, ajutand la inmultirea blastilor - la nivel celular - sau a mugurilor de crestere – la nivel tisular iar (4) si imbunatatirea, prin cresterea productiei de colagen, a patului, in cazul leziunilor expuse, sau a tesutului per se, ce promoveaza regenerarea in tesutului si nu cicatrizarea. (5) Maturarea si multiplicarea progenitoriilor in tesutul tinta descrie actiunea intrinseca a acestui tip celular ce duce la reconstituirea propriu-zisa a tesutului sau la aparitia de noi melanocite intr-o zona din care acestea disparusera precum in cazul vitiligo, tesutul fiind recoltat din zona piloasa a capului, bogata in melanocite sanatoase.
ACTIUNE PREVIZIBILA SI STABILA
Actiunea specifica (din perspectiva regenerarii) a celulele progenitorii este mediata de catre prezenta agentilor inflamatorii precum Tumor Necrosis Factor alpha (TNF-α) , gama interferon (IFN-γ) si diverse interleuchine (precum IL-1 α si β) alaturi de o pleiada de alte molecule cu o mai mica semnificatie. In egala masura, prin cellular signaling, celulele progenitorii se transforma in tipurile celulare necesare completarii si reechilibrarii tesutului precum melanocite.
De aceea livrarea concentratului de microgrefe Rigenera in tesutul tinta (de tratat) bogat in cele de mai sus duce la activarea prin mediere biochimica a genelor corespunzatoare din celulele progenitoare, in cazul nostru un numar de 88 de gene identificate atat calitativ cat si cantitativ prin dozarea de ARNm a specific acestora.
Aceasta duce la unul, mai multe sau la toate mecanismele de actiune ((1), (2), (3), (4), (5)) in functie de nevoile locale si, in egala masura, prezentarea concentratului de microgrefe intr-tesut nelezionat, sarac in mediatori ai inflamatiei ori fara nevoi de regenerare nu declanseaza nici-unul dintre mecanismele specifice celulelor progenitorii aceasta oferind terapiei de microgrefare un profil de siguranta maxim.
INSTALAREA, EVALUAREA SI DURATA REZULTATELOR
In functie de indicatie respectiv mod de administrare instalarea rezultatelor se poate observa pe o perioada de timp ce se intinde de la cateva zile la cateva luni.
Observarea instalarii rezultatelor de tipul regenerarii se poate face prin observatie directa precum in cazul marilor arsi, escarelor, piciorului diabetic, alopecie ori vitiligo, sau prin mijloace imagistice (Rx, RMN, examen histologic) in cazul artrozei ori pentru rejuvenarea vaginala.
Rezultatele de tipul ameliorarii sau disparitiei durerii ori imbunatatirii functiei unui organ pot fi evaluate atat subiectiv (rejuvenare vaginala, artroza) cat si obiectiv (scara WOMAC).
Durata rezultatelor poate fi definitiva, precum in cazul marilor arsi, escarelor sau cu o intindere pe cativa ani precum in vitiligo, alopecie ori rejuvenare vaginala. In cazul artrozei se poate consemna fie stoparea procesului degenerativ fie regenerarea suprafetei afectate .
CONCLUZIE
Tehnologia Rigenera democratizeaza accesul medicilor la terapii celulare moderne precum tratamentul vitiligo - in Romania tehnologia de dezagregare mecanica este prezenta inca din anul 2018.
In anul 2019, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a fost tratat cu microgrefele Rigenera primul mare ars din Romania; acesta fost externat dupa doar 22 de zile de la interventie.
Din 2020 Rigenera este folosita in cadrul Centrului de Excelenta in Medicina Translationala Fundeni in cadrul unui proiect de cercetare cu intentia de a produce tesuturi endocrine si exocrine functionale, fiind totodata unul dintre subiectele primului documentar romanesc despre biotehnologie (CRISPR, celule stem ori clonare) produs de DIGI World Romania.
Rezultatele utilizarii microgrefelor au fost prezentate in cadrul diverselor congrese medicale precum Congresul International de Microchirurgie (Cluj, 2021).
Tehnologia Rigenera este parte a programului de cercetare a regenerarii in conditii de microgravitatie a ESA (European Space Agency) ca parte a pregatirii conditiilor de deplasare si amartizare conform tintelor propuse.
Utilizarea microgrefelor bogate in celule progenitorii obtinute prin dezagregare mecanica a tesuturilor umane pentru regenerarea ori imbunatatirea functiei tesuturilor ori a organelor umane prin mecanismele amintite este in totalitate la latitudinea medicului care decide daca afectiunea sau conditia pacientului reprezinta o indicatie, cu respectarea principiului de grefare autolog – omolog.
RESURSE
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31582991/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26825041/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6754962/
https://core.ac.uk/download/pdf/225134447.pdf
https://austinpublishinggroup.com/stem-cells/fulltext/jscr-v1-id1013.php
https://mdpi-res.com/d_attachment/jcm/jcm-10-00322/article_deploy/jcm-10-00322-v2.pdf
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27126653/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7949493/
https://www.natgeo.ro/noutati/noutati-noutati/28333-p-rigenera-un-tratament-de-ultima-generatie
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28598758/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26976986/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/iwj.12601
https://www.mdpi.com/2076-3417/10/15/5084/htm
https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-016-1172-0
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17659916/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32340315/
https://oajournals.fupress.net/index.php/ijae/article/view/11355
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5504091/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31105956/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32420971/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28608799/
https://www.jhltonline.org/article/S1053-2498(20)31484-4/fulltext
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32211214/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7076320/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33457454/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32359006/
PROTOCOL DE ADMINISTRARE A TERAPIEI RIGENERA IN TRATAMENTUL VITILIGO
Solicitati protocolul medical prin completarea formularului.
ALTE SUBIECTE DE INTERES
terapii celulare precum tratament vitiligo
TRATAMENT MODERN IN ARTROZA: RIGENERA!
Intr-o singura interventie ce dureaza doar o ora, terapia cu celule progenitoare opreste procesul degenerativ si stimuleaza refacerea tesutului cartilaginos.
Tratament pentru marii arsi
In Romania avem un tratament pentru marii arsi folosind celule progenitorii obtinute prin tehnologia Rigenera. Iata toate detaliile aici!
Picior diabetic
Rigenera - tratament modern pentru picior diabetic cu celule progenitorii.
Ziua Nationala a Transplantului - 2022
Pe 15 aprilie 2022 am sarbatorit Ziua Nationala a Transplantului. Iata cum a fost!
Tratament artroza cu celule progenitorii Rigenera
Cel mai nou tratament pentru artroza! Artroza poate fi vindecata cu ajutorul tehnologiei de microgrefare Rigenera.
Tratament pentru alopecie cu Rigenera
Tratament pentru alopecie cu celule progenitoare Rigenera intr-o singura sedinta de o ora. Reusita mare, de 70%, cu rezultate de la 3 luni!
Tratament alopecie cu celule progenitoare Rigenera
Singurul tratament din Romania cu celule progenitorii prin microgrefare autolog-omologa pentru alopecie ce duce la recuperarea a pana la 30% din firele de par in 70% dintre cazuri!
Primul mare ars tratat cu microgrefe RIGENERA
In 2019 a fost tratat primul pacient ars din Romania cu un transplant autolog si omolog de microgrefe Rigenera. Iata rezultatele!
Noua solutie pentru artroza si escare: Rigenera
Sonia Argint si Doctor MIT intra in detaliile tehnologiei de izolare a celulelor progenitorii in tratarea artrozei, escarelor si arsurilor.
Aceasta poate fi cea mai simpla solutie in artroza
O proteina tratata intr-un mod special poate fi cea mai buna arma impotriva artrozei si te poate scapa de protezare daca apelezi la ea din timp!
Ce e vital sa stie o gravida in epidemia de COVID-19?
Ce este vital sa stie o gravida in epidemia de coronavirus?
Vindecarea alopeciei: episodul 1
In acest episod afli motivul real pentru care iti pierzi parul!
Vindecarea alopeciei: episodul 2
In acest episod afli in care faza moare foliculul pilos si in ce fel poate fi salvat acesta!
Rigenera - primul tratament in Romania cu celule progenitoare
Afla totul despre cea mai inovatoare terapie celulara ce poate trata artroza, escarele, piciorul diabetic, arsurile si vitiligo!
Tratament cu celule progenitorii accesibil romanilor
Afla ce pot face celulele progenitorii pentru tine sau pentru cineva drag tie! Urmareste acest episod sau suna la 0760 01 33 11 pentru detalii!
Adio artroza, cicatrice, alopecie. Avem Rigenera!
Cel mai bun tratament al artrozei, escarelor, piciorului diabetic si al arsurilor prin microgrefarea cu progenitorii obtinute cu Rigenera.
Cum gestionam durerile articulare
Fii in forma toata viata!
Urmareste acest episod pentru a sti ce sa faci pentru a-ti pastra vitalitatea sau pentru a scapa in mod natural de durerile de oase si de muschi ce apar dupa prima tinerete.
Stii ce varsta au articulatiile tale (in realitate)?
Te-ai gandit vreodata ca parti ale corpului tau s-ar putea sa nu aiba aceeasi varsta ca cea din buletin?
Ce ti se va intampla daca iti trosnesti degetele?
Afla ce ti se va intampla in timp daca iti troznesti degetele.
Artroza ar putea fi vindecata? Afla in acest articol!
Este aproape incredibil dar, dupa varsta de 50 de ani, artroza afecteaza 8 din 10 oameni. Din nefericire faptul ca aparitia acestei boli este tratat ca ceva firesc la persoanele ce se apropie de varsta a doua si a treia impiedica adesea pacientii sa caute solutii.
Te intrebi cum sa eviti artroza? Iata raspunsul!
Esti inca tanar? Evita, din timp, imobilizarea, durerea si artroza!
O noua solutie la indemana pentru artroza!
Te-ai saturat de injectii in articulatii sau de terapii scumpe dar fara efect in tratarea artrozei?
Artroza - boala fara leac?
Peste 80% dintre noi vom suferi de un oarecare grad de artroza pana la varsta de 65 de ani. Aceasta inseamna, oare, ca nu avem nici o sansa in fata acestei boli?
Caderea parului reprezinta atingerea maturitatii sexuale
Se spune ca exista o relatie de directa proportionalitate intre masura pe care o porti la pantof si alte dimensiuni. La fel si despre marimea nasului.