Stii ce poate sa faca berberina? Si de ce se cheama asa?

Stii ce poate sa faca berberina? Si de ce se cheama asa?

Berberina, boost4life,

Berberina – Boost4Life

Afla in acest episod care sunt proprietatile nebanuite ale berberinei.

Te-ar mai putea interesa si

– tags: berberina, Boost4Life, suplimente, Doctor MiT, –

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale!

Din cand in cand este bine ca medicii sa iasa din laborator si sa alerge pe camp cu plasa de prins fluturi. Altfel spus este bine sa ne intoarcem privirea catre Mama-Natura si sa vedem ce bogatii mai ascunde ea prin ierburi si prin paduri.

Dat fiind ca una dintre formarile mele este Medicina Alternativa, iata un prilej bun este sa va vorbesc despre berberina. Stiu ca ati tot auzit despre ea insa, la fel de bine stiu, ca e potrivit sa adun la un loc tot ce e important despre acest produs natural foarte la moda acum si sper ca si in viitor!

Daca ni se duce gandul la barbari cand vorbim de berberina, ni se duce gresit. Ar trebui sa ne gandim la Berberi, un neam de arabi din nordul Africii, de religie musulmana si care au dominat regiunea si Peninsula Iberica pentru secole.

Ei au descoperit prima oara proprietatile plantei din care extragem berberina si, pentru ca era atat de importanta pentru ei, a ajuns sa le poarte numele. De fapt etimologii au numit planta cu latinescul Berberis.

Dar suficienta etimologie si taxonomie! Ce e berberina si de ce chiar si eu le vorbesc despre ea pacientilor mei din Clinica Doctor MiT?

Ce este berberina?

Stiintific berberina este o sare cuaternara de amoniu ce este produsa de plante in timpul vietii lor. Daca nu mai sunteti in clasa a XI-a ca sa faceti chimia anorganica, va spun de pe acum ca sarurile sunt foarte reactive. Iar asta e ceva bun! Pentru ca fac lucruri!

Unul dintre lucrurile frumoase pe care stie sa le faca berberina, asa dupa cum ne-a demonstrat-o un studiu clinic de anul trecut, este impactul la nivelul lipidelor.

Daca nu suna suficient de impactant, dati-mi voie sa va ajut. Predictorul de viata lunga este concentratia de HDL din sange. Cu cat nivelul de „colesterol bun” din sange este mai inalt, cu atat mai multi ani sanatosi vei trai. Pe de alta parte, avem si „colesterolul rau” LDL la care trebuie sa ne uitam.

Ei bine, aici berberina vine si impacteaza prin scaderea LDL dupa cum ne arata studiul despre care ziceam. Si, la fel de bine, se afirma ca berberina scade rezistenta la insulina de care se plang pacientii cu diabet de tip II. Plus ca se pare ca ajuta la scaderea in greutate iar aici lucreaza la doua capete. In sens pozitiv.

Berbenina ajuta scaderea LDL

Adica poti scapa de rezistenta la insulina pur si simplu slabind. Dar daca ai un suport care pe de o parte iti scade rezistenta la insulina dar te si slabeste nu poti fi decat fericit.

Dar de fericire nu sarbatori cu un mic ca strici tot efortul berberinei!

In final, se vehiculeaza ideea ca berberina ar avea ceva proprietati anti-cancerigene prin inducerea, grabirea sa ii spunem, apoptozei celulare adica moartea programata. Daca studiile vor confirma in final aceasta, nu pot spune decat ca am mai gasit o substanta din paletarul Mamei-Natura care e plasata acolo ca sa ne ajute!

Pentru toate aceste motive am introdus berberina in practica mea medicala, urmand sa descoperim in timp ce alte lucruri wow stie sa mai faca!

Acum stii despre berberina! Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

O emisiune oferita de catre boost4life.ro.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Psihoterapeut Anca Nicoiu-Șuteu, LaaserOstop, fumat,
Anterior
laserOstop te scapa de fumat! Cat e psihologie si cat e tehnologie?
Urmator
E interzis sa opresti joaca inchipuita! Ep. 1 #112

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Stii ce poate sa faca berberina? Si de ce se cheama asa?