In afara de spray-ul nazal Taffix, te-ar mai putea interesa
- tags: spray nazal, anti COVID, coronavirus, alergie, antialergic, Taffix -
SPRAY NAZAL ANTI COVID SI ANTI ALERGIC
Bine ati venit la Doctor MIT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem si, totodata, sa aduc in fata voastra cele mai noi si mai eficiente tehnologii medicale.
Iar astazi cred ca am gasit o solutie eficienta pentru a ne pazi de valurile X, Y si Z de ale pandemiei de COVID-19 care ne bantuie, asa dupa cum ii spune si numele, din 2019!
Inainte de a va spune despre ce este vorba, vreau sa stiu sigur ca avem notiunile de baza din fiziologie si virusologie.
Astfel pentru ca un virus, cum este noul coronavirus, sa ne infecteze, nu este suficient doar sa intram in contact cu acesta ci avem nevoie sa se intample doua lucruri:
Primul: patogenul sa ajunga la nivel de membrana celulara, in cazul nostru la celulele din mucoasa nazala fiind un virus cu transmitere, in special, pe cale aeriana
Si al doilea: chiar daca a ajuns sa ne penetreze aceste celule, totusi ca sa ne infecteze pe noi ca organism, trebuie sa se afle intr-un numar semnificativ definit ca DOZA MINIMA INFECTANTA.
SOLUTIA? UN SPRAY NAZAL ANTI CORONAVIRUS
Ei bine, fiind preocupat pentru voi de acest subiect, am cautat si am gasit o solutie care este eficienta, conform studiilor, in ambele etape ale expunerii la virus.
Calea principala de intrare a coronavirusului in organism este cea aeriana, nazala. In mod normal virusurile si bacteriile ajung pe mucoasa nazala si, mai specific, pe firele de par din nas, pe mucoasa nazala si pe cilii acesteia. Acolo, aceste particule sunt prinse de catre mucus, inglobate, si prin niste miscari ritmice ale perisorilor de la acest nivel, sunt deplasate in sensul prezentarii patogenilor catre celulele imune cum ar fi macrofagele.
Macrofagele inglobeaza aceste grupari antigenice si le distrug. Dar ce te faci cand mucusul tau nu face fata unui virus cu un R, indicele de contagiozitate, intre 2 si 5, cum are noul coronavirus dupa cum am vazut in niste episoade aici, la Doctor MIT?
Daca te simti expus in fata noului coronavirus, ei bine, acum poti lua masuri sa te protejezi adaugand un extra strat protector la nivelul mucoasei tale nazale.
Oamenii de stiinta au dezvoltat o solutie ce, firesc, se spreiaza la nivelul mucoasei nazale. Insa, spre deosebire de orice alte solutii cu administrare locala similara, acesta are o compozitie ce blocheaza complet SARS-CoV-2 asa dupa cum a aratat recent un studiu in vitro.
Din ce stim, spray-ul nazal Taffix, distribuie sub forma de picaturi foarte fine, hidroxi-propil metil-celuloza cu formula pe care o vedeti langa mine dar pe care cei din domeniu o numesc, mai scurt, hipromeloza.
CAND POLIMERII (NU POLIPERII) NE SAR IN AJUTOR
Acesta este, de fapt, un polimer, semisintetic, inert si vascoelastic care, in produsul nostru are un pH de 3,5, binisor mai mic decat cel al mucoasei nazale. Odata spreiat in cazitatea nazala are nevoie de doar 50 de secunde pentru a consolida filmul protector la nivelul mucoasei, fiind eficient apoi pana la 5 ore.
Presupun ca acum va e clar modul in care functioneaza hipromeloza pentru a bloca virusurile cu transmitere aeriana:
- In primul rand blocheaza virusul in structura sa, perceputa ca vascoasa de catre orice patogen
- Si, in al doilea rand, il omoara cu pH-ul sau scazut
Legat de pH, sunt numeroase studii care arata ca cresterea aciditatii la nivelul mucoasei nazale dupa ce ne-am expus la virus duce la scaderea gravitatii infectiei. Acuma nu va zic sa apelati instantaneu la acest tip de spray dupa ce va stranuta cineva in fata insa pare a fi o miscare de bun simt mai ales ca eficienta sa, masurata clinic, este de 97%.
ANTI SARS-COV-2 SI ANTIALERGIC, TAFFIX
Rezumand, iata ca avem o solutie noua in lupta cu noul coronavirus si pandemie care, alaturi de igiena si de vaccinare, ne poate ajuta sa trecem sanatosi prin aceasta incercare!
Afla mai multe despre aceasta solutie, Taffix, pe doctormit.ro.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde, Doctor MIT!