Alege corect o saltea de dormit - Quanomed de la Zepter

Alege corect o saltea de dormit - Quanomed de la Zepter

Alege corect o saltea de dormit - Quanomed de la Zepter

Urmareste acest episod si afla cum poti alege corect o saltea de dormit- Quanomed de la Zepter

In afara de "Alege corect o saltea de dormit - Quanomed de la Zepter"

te-ar mai putea interesa si

- tags: saltea, argint, latex, quanomed, zepter, Doctor MIT, -

SALTEAUA DE DORMIT PERFECTA

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa crede si, totodata, sa aduc in fata voastra cele mai bune solutii pentru sanatate!

Astazi discutam despre secretul unui somn sanatos, cum ne prelungeste viata! De ce e important pentru sanatate si, mai ales, ce solutie simpla avem la indemana pentru a ne odihni in fiecare noapte!

Intr-alte episoade Doctor MIT am discutat despre ritmul nictemeral, despre dormitul cu perna sau fara si promitem ca vom discuta si despre utilitatea prezentei sau absentei jaluzelelor. Insa astazi tratam un subiect de o importanta covarsitoare pentru somn: salteaua.

Iar aici avem “cate bordeie, atatea obiceie” cum zice poporul adica tot felul de credinte: ba ca e bine sa fie salteaua mai ferma, ba ca puf ori ca ideal e sa dormi pe usa facuta pat, mai ales daca te dor salele.

Ne aflam insa in secolul XXI si trebuie sa spunem adevarul stiintific despre aceasta. O putem face uitandu-ne atat in urma, la antropologie cat si folosind toate mijloacele de evaluare. De la cele electronice la cele imagistice si pentru inceput e suficient sa ne intrebam cum dormeau stramosii nostri, maimutele antropoide?

Pentru orice persoana care a urmarit la televizor cateva documentare dedicate Africii, este clar ca atat cimpanzeii cat si gorilele isi fac culcusuri din crengi, iarba si frunze. Prin urmare, ei se culcusesc, la propriu, intr-un cuib sa ii zicem, care urmeaza forma corpului!

De ce este important sa avem o saltea comfortabila

Si, ca sa va conving definitiv despre aberatia traditionala a “dormitului pe masa” imaginati-va la ce supuneti curburile anatomice ale coloanei atunci cand dormiti pe ceva tare. Cateva ore din cele 8 recomandate somnului, coloana le va petrece suspendata deasupra unui gol format de cutia toracica formata si creasta iliaca a bazinului. Vorbim exact de portiunea de coloana vertebrala cea mai predispusa suferintei si anume cele 5 vertebre lombare unde herniem cel mai des.

Iar aceasta problema la nivel lombar apare si cand dormim pe spate si cand dormim pe o parte.

Va las pe voi sa va imaginati ce se intampla cu coloana cervicala atunci cand dormiti pe o laterala. Aveti senzatia ca cele 7 vertebre cervicale atarna in lateral trase de greutatea capului? Exact!

Prin urmare, prima conditie a unei saltele care sa va asigure somnul pe care il meritati, este sa se muleze pe forma corpului pentru a sustine egal cele 7 puncte de contact si, in special, curburile anatomice!

Latex natural - saltea Quanomed Zepter
Asa se colecteaza latexul natural folosit apoi in salteaua de dormit

Deci aruncati la gunoi povestea cu dormitul pe tare si apreciati saltelele care confera aceasta caracteristica speciala datorita latexului natural din compozitia lor. Stiind ca acest cauciuc natural nu este alergenic, ca microbii nu il gasesc potrivit pentru crestere si ca structura sa asigura ventilatia corpului, retineti-l ca solutie pentru somnul potrivit!

La ce ne-am mai gandi legat de saltea ca impacteaza in sens pozitiv sau negativ somnul?

Salteaua ne influenteaza calitatea somnului?

Exact, ce putem spune despre primul strat textil ce vine in contact direct cu corpul nostru. Daca ar fi sa ne gandim la ideal, ar trebui sa fie neutru din punct de vedere electrostatic, cum este casmirul de exemplu, astfel incat sa nu creeze acea stare de neplacere in care te framanti noaptea si nu stii de ce. Ar trebui totodata sa fie atat antialergic cat si antibacterian.

Pare cam mult sa cerem atatea de la o saltea? V-ati putea gandi ca da insa cei implicati in producerea acestora au de partea lor stiinta astfel incat, in tesatura, au introdus ioni de argint. Creand astfel o retea, la propriu, de particule cu competenta antialergica, antibacteriana si chiar si antifungica!

Si nu in cele din urma, pentru un somn perfect, cautati o solutie care, pe langa tot ceea ce v-am povestit pana acum, sa asigure si o ventilatie uniforma pe toata suprafata acesteia. Si o distributie egala a caldurii generate de radiatia infrarosie, normala a corpului nostru pe timpul noptii.

Nu are rost sa va mai povestesc - caldura are rol miorelaxant si antiinflamator.

In concluzie:

Rezumand, in primul episod din aceasta miniserie dedicata dormitului, am aflat daca co-sleepingul este recomandat sau nu. In acest episod, am comentat toate aspectele la care trebuie sa va uitati atunci cand va decideti ce saltea veti cumpara, tinand cont ca o treime din viata o veti petrece in pat:

  • Latex natural pentru ca ia forma corpului si respecta curburile anatomice plus ca e antialergic
  • Suprafata sa fie dintr-un material antistatic si antialergic precum casmirul
  • Sa ventileze si sa incalzeasca uniform si, ideal,
  • Sa aiba in structura o retea de ioni de argint pentru efectul antibacterian si antifungic dorit!

Pentru alte episoade din aceasta mini-serie, viziteaza doctormit.ro

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde, Doctor MIT!

Acest episod va este oferit de Quanomed de la Zepter.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Scriitor stiinta Ovidiu Covaciu
Cumpără urmăritori Instagram
Urmator
Calea sănătoasă către urmăritori pe Instagram
Anterior
Scriitor stiinta Ovidiu Covaciu
Cumpără urmăritori Instagram
Urmator
Calea sănătoasă către urmăritori pe Instagram

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Alege corect o saltea de dormit - Quanomed de la Zepter