Rani care nu se mai vindeca? Iata solutia moderna!

Rani care nu se mai vindeca? Iata solutia moderna!

Rani, Hartmann,

Rani care nu se mai vindeca? Uite cel mai modern tratament de la Hartmann.

Leziuni, plagi, escare. Rani care nu se mai vindeca.
Iata cea mai moderna solutie pentru acestea de la Hartmann.
Share daca vrei sa ii ajuti si pe altii pentru care escarele reprezinta o reala problema!

In afara de "Rani care nu se mai vindeca? Uite cel mai modern tratament!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: rana, escare, Hartmann, plasturi hidroactivi, tratament rani, vindecare escare,  -

Transcript

Bine ați venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să aduc în fața voastră cele mai noi tratamente la cele mai serioase probleme.

Sunt convins că mulți, având un membru în familie imobilizat la pat, au ajuns să-i vadă, în timp, făcând răni vii de la statul în pat.

Pe aceste răni, numite medical escare, vă voi învăța astăzi cum să le recunoașteți și să le gestionați cu solutiile moderne de la Hartmann.

Dar, ce sunt, mai exact, escarele?

Tehnic, escarele sunt răni la nivelul pielii care apar în urma persistenței presiunii în diferite zone ale corpului atunci când se menține o poziție fixă o perioadă îndelungată.

În ce condiții pot să apară escarele?

  1.  pacienții imobilizați la pat, așa după cum bine știm.
  2.  persoanele cu incontinență urinară
  3.  pacienții ce suferă de demență senilă. Sau
  4. toate aceste tipologii sunt predispuse la a face escare

Deși nu este foarte intuitiv, și cei cu incontinență urinară și cei cu demență sunt predispuși la a dezvolta escare, fie prin existența unui mediu umed la nivelul pielii fie prin lipsa de control asupra propriei igiene. Dar cum apar escarele?

  1. Prin presarea țesuturilor pe planurile osoase.
  2. La infecții cu Escherichia Colli
  3. Prin tăieturi. Sau la locul montării branulelor

Cei care au experiență pe subiect, sigur au răspuns corect. Escarele iau naștere în locurile în care corpul se sprijină de pat prin proeminentele osoase.

Care ar fi aceste locuri pe care ar trebui să le verificăm zilnic la pacienții noștri aflați în repaus forțat la pat?

  1. Fesele
  2. Călcâiele
  3. Umerii sau
  4. toate locurile

Fesele și mai ales zona sacrată, șoldurile, călcâiele și omoplații sunt zonele de predilecție pentru apariția escarelor!

Dar ce se întâmplă, medical vorbind, în aceste locuri de se produc aceste leziuni?

Prin presiunea statica a oaselor pe piele apar 4 urmatoarele fenomene:

  1. Pielea se îngroașă
  2. Apar vase de neoformație
  3. Vasele de sânge sunt presate și scade oxigenarea țesuturilor din zonă. sau
  4. Încă nu se cunoaște mecanismul de acțiune

Răspunsul corect este al treilea. Încet-încet, ca urmare a presiunii exercitate asupra țesuturilor, se diminuează alimentarea cu sânge a zonei afectate, conducând în final la moartea țesutului respectiv și la formarea de escare.
Sunt convins că acum au apărut cel puțin două întrebări: în cât timp poate să ia naștere o escară și care sunt semnele după care o putem recunoaște?

Având în vedere ca în România avem aproape un milion de persoane afectate de răni cronice precum escarele și ulcerul varicos, răspunsul la aceste întrebări este foarte important.

Așa că vă rog să alegeți răspunsul corect din urmatoarele 4 variante care indică intervalul de timp necesar pentru apariția unei escare:

  1. Aceasta poate apare în 7 ore.
  2. Peste noapte (12 ore)
  3. În 3 luni Sau.
  4. E nevoie de cel puțin 1 an de imobilizare ca în cazul tertaplegicilor pentru a se dezvolta o escară

După o operație complicată, pe cord de exemplu, care să fi durat 7 ore, pacientul poate prezenta la inspecția post-operatorie o escară de gradul 1! Așadar, daca aveți în grijă o rudă, asigurați-vă că bolnavul este inspectat în fiecare dimineață și în fiecare seară în toate zonele pe care vi le-am indicat, cel puțin.

Dupa ce sa ne uitam?

  1. După o zonă roșie a pielii ce nu revine la culoarea normală după 30 de minute.
  2. La o crustă neagră ca o coajă spre vindecare
  3. După o leziune deschisă a pielii, roșiatică și cu secreții Sau
  4. Toate acestea arată de fapt etapele de dezvoltare ale unei escare

V-ați prins! Până să vedem o gaură purulentă, la propriu, în corpul pacientului, întâi vom observa o zonă eritematoasă a pielii adică înroșită și care nu e însoțită de mâncărime. Schimbați poziția pacientului astfel încât acesta să nu se mai sprjine pe acea parte a corpului, și reveniți în 30 de minute să inspectați zona. Dacă pielea are culoare normală, răsuflați ușurați. Dacă în continuare este înroșită, cel mai probabil, vă uitați la o escară în primul stadiu de evoluție.

În acest caz, repoziționați pacientul astfel încât să nu se mai creeze deloc presiune pe zona afectată și îi aplicați o cremă de protecție specială pe întreaga suprafață afectată monitorizând vindecarea acesteia.

În lipsa unei ingrijiri corecte, aceasta se înrăutățește, formând mai întâi o veziculă, apoi o rană deschisă care în timp se adâncește, putând ajunge până la os. Din acest stadiu, se impune utilizarea unui pansament special, hidroactiv, care să vindece rana. Daca vă întrebați unde găsiți detalii despre aceste produse speciale, vă invit să le căutați pe site-ul emisiunii. (în burtieră apare www.doctormit.ro)

Pansamente hidroactive pentru rani de la Hartmann

Apelând la aceste soluții moderne - pansamentele hidroactive Hartmann, ce utilizează mecanisme fiziologice ce restabilesc și accelerează procesele naturale de vindecare și nu conțin absolut nici un produs medicamentos în compoziție, ar trebui să vedeți că escara persoanei pe care o aveți în grijă trece prin următoarele etape, ce duc la vindecare:

Faza de curățare, în care rana se curăță de microbi, puroi, țesuturi distruse etc
Cea de regenerare a țesuturilor, în care rana devine roșie, curată, și nu mai prezintă semne de infecție. Și, în final, faza de cicatrizare, în care pielea se reface și rana se închide complet.

Pe scurt, repoziționați pacientul la fiecare câteva ore. Verificați dimineața și seara aspectul pielii acestuia, mai ales în zonele critice - sacrum, șold, călcâie și umeri; dacă vedeți o zonă roșiatică ce își păstrează culoarea pentru jumătate de oră, acționați, pentru că aveți de-a face cu o escară de gradul 1. Daca escara există deja, tratați-o utilizând pansamentele moderne hidroactive.

Plasturii Hartman costituie solutia optima si sigura pentru vindecarea ranilor.

În următorul episod vă voi povesti cum arată, ce știe să facă și cărui tip de escară este dedicat fiecare pansament hidroactiv, astfel încât să reușiți să vindecați aceste rani în timp util.

Pentru mai multe detalii vă aștept pe pagina de Facebook a emisiunii sau pe doctormit.ro.

Întreabă și cercetează! Și nu pierde Doctor MIT!

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

efectele masturbarii
Anterior
Care ar putea fi efectele masturbarii? Afla acum!
lactatie, alaptare, Galactogil,
Urmator
Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!
efectele masturbarii
Anterior
Care ar putea fi efectele masturbarii? Afla acum!
lactatie, alaptare, Galactogil,
Urmator
Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Avatar for Arapan Viorica
    Arapan Viorica
    20/01/2022 at 7:47 pm — Răspunde

    Tata este după operație la merișor.Afost o fractura de mulți ani.Nu sa aplicat ghips și nu sa prins osul cum trebuie Acuma sa efectuat o operație și sa îndreptat.Dar sunt 3 luni de cind nu se cicatrizeaza rana. ce ne indicați.Va rog .Aștept răspuns cit mai curând.


Back
SHARE

Rani care nu se mai vindeca? Iata solutia moderna!