Afla ce solutie potrivita ai pentru o astfel de rana!

Afla ce solutie potrivita ai pentru o astfel de rana!

Escare, rana, Hartmann,

Afla ce solutie ai pentru o astfel de rana de la Hartmann!

Urmareste acest episod pentru a afla cum poti vindeca o astfel de rani si escare cu produsele Hartmann.

In acest episod intelegi care sunt criteriile de alegere ale pansamentelor si logica din spatele utilizarii fiecarui tip de solutie oferita de Hartmann.

In afara de "Afla ce solutie ai pentru o astfel de rana!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: rana, escare, Hartmann, plasturi hidroactivi, tratament rani, vindecare escare, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra cele mai noi solutii adresate celor mai serioase probleme medicale!

Am vorbit intr-un episod trecut la Doctor MIT despre o afectiune care priveste aproape un milion de romani: escarele.

Escarele sunt periculoase pentru ca, pe langa faptul ca afecteaza dramatic conditiile de viata ale bolnavului, pot duce la decesul acestuia. Asa ca vorbim de o conditie medicala amenintatoare de viata.

Ca sa vedem cum putem gestiona cu succes o asemenea situatie trebuie sa invatam cateva lucruri pe care medicii le stiu.

Care sunt fazele de evolutie in vindecarea unei escare?

  1. (de) infectare - necrozare - cronicizare
  2. de curatare a ranii - de granulatie si de cicatrizare
  3. oricare dintre acestea poate indica evolutia unei escare sau
  4. nu exista de fapt o regula in evolutie

De fapt, exista o regula. In procesul de vindecare, escarele, in mod normal, urmeaza etapele: de curatare, in care putem intalni puroi daca incarcarea microbiana e mare. Apoi aceasta intra in faza de granulatie, pe care o recunoasteti dupa culoarea rosu intens a tesutului si dupa faptul ca rana a devenit curata. In ultima faza, cea de cicatrizare, se observa micsorarea evidenta a dimensiunilor ranii si formarea de piele noua.

V-am invatat data trecuta ce sa facem ca sa gestionam o escara de la primele semne. Sa presupunem insa ca nu ati stiut cum sa evitati aparitia escarei si aceasta s-a instalat. Ce aveti de facut ca sa ajungeti cu ea in faza de epitelizare cat mai repede?

Aflam imediat! Pentru aceasta va invit sa raspundeti urmatoarei intrebari:

Care credeti ca este principalul dusman al nostru in lupta cu escarele?

  1. eritemul
  2. edemul
  3. pruritul sau
  4. necroza

Stiu ca urmariti Doctor MIT asa ca voi explica succint fiecare termen. Eritemul arata inrosirea pielii, edemul indica inflamatia tesuturilor datorate acumularii de lichid, pruritul este denumirea medicala pentru mancarime iar necroza ne spune ca tesutul in cauza a inceput sa moara. Asa ca, principalul nostru dusman in lupta cu escarele este necroza pentru ca arata o evolutie grava a conditiei pacientului - cea in care tesuturile acestuia incep sa moara.

Dar cum putem identifica necroza astfel incat sa o putem gestiona? O recunoastem dupa:

  1. puroiul evident de la nivelul plagii
  2. crusta neagra si dura
  3. roseata intensa sau
  4. dupa toate aceste semne

Mai tineti minte ce se zicea pe vremuri? Ca daca faci coaja e semn ca se vindeca rana. O fi adevarat pentru zgarieturile din genunchi dar pentru escare, nimic nu poate fi mai fals! Crusta neagra ce porneste de la marginile plagii arata de fapt ca tesuturile incep sa moara. Aceasta este necroza! Sub aceasta crusta poti avea surpriza sa gasesti de la puroi pana la caverne adica spatii lipsite de substanta fie ca e aceasta muschi, grasime sau tendon.

Retineti ca necroza este dusmanul vindecarii si ca este important ca pacientul nostru sa nu ajunga in aceasta situatie sau, daca din nefericire a ajuns, sa gestionam situatia utilizand corect una dintre cele mai moderne solutii - pansamentele hidroactive.

Dar cum alegem ce pansament hidroactiv sa folosim?

Indicatia de folosire a unui tip de pansament sau altul este data de:

  1. faza de evolutie a ranii
  2. de stadiul acesteia
  3. de localizarea pe corpul pacientului sau
  4. toate pansamentele sunt bune pentru toate tipurile de rana

Exista mai multe tipuri de pansamente moderne hidroactive de la Hartmann, construite pentru a gestiona diversele faze de evolutie ale ranii. Retineti ca decidem ce pansament folosim in functie de cum arata leziunea in relatie cu etapa de vindecare si cu adancimea ei.

Intai incercam sa curatam rana, sa scapam de puroi si de necroze. In acest caz, in faza de curatare, folosim pansamente ce se pot pune si peste rani infectate. Pe site-ul emisiunii, doctormit.ro veti gasi informatiile legate de acest tip de pansamente.

In faza de granulatie ne asiguram ca, dupa ce am indepartat infectia si tesutul necrozat, permitem aparitia de tesut nou,"viabil". Putem face aceasta asigurand un mediu umed echilibrat. Daca lasam rana la aer, asa cum se mai face in mod traditional, ca sa "se usuce", nu reusim decat sa omoram celulele regeneratoare. De aceea, si pentru aceasta faza de vindecare, se folosesc pansamente hidroactive.

In ultima faza, de cicatrizare, ne preocupam de inchiderea ranii. Facem aceasta cu un alt set de pansamente ce ajuta la formarea dar si la protejarea epiteliul nou pana la inchiderea completa a ranii. Fiecare tip de pansamente, dedicat fiecarei etape de vindecare a ranii, poate fi gasit accesand doctormit.ro.

Solutia pentru o astfel de rana oferita de plasturii Hartmann

Hartmann, rana, escare,
Tratamentul ranilor cu pansamentele Hartmann - Doctor MIT Shop

Sunt aproape un milion de romani ce sufera de rani cronice ce pot fi tratate cu pansamentele moderne hidroactive. Acestora si rudelor apropiate le reamintesc, in incheiere, doua lucruri importante:

1. nu va bucurati cand o rana cronica face coaja pentru ca de fapt, cel mai probabil, aceasta arata instalarea necrozei
si 2. decideti ce tip de pansament sa folositi in functie de etapa de vindecare a escarei si de adancimea acesteia

Curios sa afli cele mai noi tratamente? Atunci scrie-ne pe pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

stele verzi, vedere, lovituri la cap,
Anterior
Te-ai lovit la cap: stii de ce vezi stele verzi?
sexul copilului, sarcina,
Urmator
Poti ghici sexul copilului dupa forma burtii. Mit sau realitate?
stele verzi, vedere, lovituri la cap,
Anterior
Te-ai lovit la cap: stii de ce vezi stele verzi?
sexul copilului, sarcina,
Urmator
Poti ghici sexul copilului dupa forma burtii. Mit sau realitate?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Afla ce solutie potrivita ai pentru o astfel de rana!