Cauti un purificator de aer? E musai sa faca asta!

Cauti un purificator de aer? E musai sa faca asta!

Te-ar mai putea interesa

- tags: purificator aer Zepter TherapyAir -

Transcript Purificator de Aer TherapyAir Zepter

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am ajuns sa credem dar si sa va aduc in fata cele mai noi tehnologii si solutii pentru sanatatea voastra!

Iar astazi discutam despre un subiect fierbinte sau mai bine zis imbacsit: aerul pe care il respiram in fiecare zi, in fiecare secunda si care ajunge in contact cu fiecare celula din plamanii nostri.

ESTI CEEA CE RESPIRI DACA NU AI UN PURIFICATOR DE AER

Stiti zicala – esti ceea ce mananci? Am tratat acest subiect, aici la Doctor MIT, iar acum a venit momentul sa tratam parafrazarea “esti ceea ce respiri”!

Daca fara mancare mori in cel mult doua luni de zile, fara apa in 2-3 saptamani, ei bine, fara aer povestea se incheie in 2-3 minute daca nu cumva in cateva secunde. Deci aerul este absolut vital pentru noi! Pai, si ce facem pentru a ne fi bine din aceasta perspectiva?

Pai, ce putem face? Ei bine, am inceput sa poluam atmosfera in mod serios in urma cu vreo 500 de ani insa am grabit pasul cu Revolutia Industriala acum 250 de ani ca, in cele din urma, sa reusim chiar sa dam o gaura in stratul de ozon, poveste care s-a lasat cu cresterea abrupta a deceselor din cauza cancerelor de piele. In aceeasi zona se incadreaza si decesele la nivel mondial din cauza poluarii.

CRIMA PRIN POLUARE

Ce vreau sa va spun este ca, daca nu o simtim, nu inseamna ca nu exista. Vi se pare ingrozitor ca intr-un an jumate am pierdut aproape patru milioane de oameni in urma pandemiei de COVID-19? Da? Pai atunci ar trebui sa va ingrozeasca faptul ca in fiecare an, din cauza poluarii, mor aproape cinci milioane de pamanteni!!

Poluarea este un criminal silentios. In bolile cardiovasculare sau infectioase, cum e cea pe care am amintit-o, ai semne si simptome, pe cand aici, aproape 0. Da, mai tusesti, mai tragi cate o criza astmatiforma insa primul gand este ca e ceva pasager, poate vreun acarian, ori vreun alergen, cine stie…

Ei bine, cum ar fi daca v-as spune ca avem posibilitatea sa luptam cu succes impotriva poluarii, chiar la noi acasa? Evident, in primul rand ar trebui sa fim responsabili in alegerile noastre zilnice astfel incat sa producem cat mai putina poluare insa, pana sa constatam vreo imbunatatire in viitor, azi putem alege sa imbunatatim calitatea aerului din casa noastra. Sau din biroul nostru, la fel de bine.

IDEEA DE PURIFICATOR DE AER E CHIAR VECHE

Pai, cum? Ei bine, inca din 1830 Charles Anthony Deane a inventat primul purificator de aer, folosit de catre pompieri in lupta cu fumul generat de incendii. Prin anii ’60, purificatoarele de aer au inceput sa fie folosite in Statele Unite pe scara larga iar de atunci acestea au devenit din ce in ce mai performante.

Documentandu-ma pentru subiect, m-am gandit cum as construi eu purificatorul de aer ideal si am ajuns la urmatoarea concluzie: pentru ca un astfel de dispozitiv sa inlature poluarea din casa trebuie sa aiba obligatoriu doua functii:

  • Prima: de filtrare
  • Si a doua: de neutralizare a particulelor nocive

Iar filtrarea nu e simpla pentru ca am ajuns sa ne expunem la o groaza de variante de poluanti astfel incat un dispozitiv eficient, respectiv un purificator de aer, ar trebui sa aiba:

  • Un prim filtru electrostatic, care sa opreasca grosul elementelor nocive ce zboara in jurul nostru: particulele mari de praf, de mucegai, parul, si, da, chiar si matreata
  • Un al doilea, care opreste restul de praf si bacteriile mai mari de 1 micron precum si alergenii de tipul polenului
  • Al treilea ar trebui sa fie faimosul fitru HEPA, care, conform normelor UE, absoarbe 99,95% dintre particulele cu dimensiune de pana la o treime de micron
  • Si nu m-as multumi cu atat, si, ca sa fie perfect, as mai pune 2 filtre:
  • Unul antialergic
  • Si unul cu carbune activ despre care nu e nevoie sa va povestesc mai multe

Iar a doua functie pe care un purificator de aer ar trebui musai sa o aiba, este cea de neutralizare a particulelor nocive din aer. Aici putem folosi o tehnologie speciala bazata pe ioni negativi despre care o sa va povestesc in detaliu intr-un episod viitor aici, la Doctor MIT.

DE MII DE ORI PE ZI

In concluzie, poti combate poluarea aerului daca ai de partea ta un purificator de aer care e musai sa indeplineasca aceste doua conditii: sa emita ioni negativi si sa aiba cele 5 filtre despre care v-am povestit ca le-as pune  ca sa curete aerul ce ne intra in plamani de 23,000 de ori pe zi. V-ati gandit ca respirati atat de des?

Pana data viitoare gasiti mai multe date si informatii stiintifice legate de subiect pe doctormit.ro

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
BIOPTRON: INDICATIILE IN DERMATOLOGIE
Sportul este viata
Urmator
Sportul este viata!
Anterior
BIOPTRON: INDICATIILE IN DERMATOLOGIE
Sportul este viata
Urmator
Sportul este viata!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cauti un purificator de aer? E musai sa faca asta!