Prebiotice sau Probiotice?

Prebiotice sau Probiotice?

Prebiotice sau Probiotice?

Intrebarea, al carei raspuns doresti sa il stii, este:Probiotice

PRE sau PRO-biotice?

De ce unele formule prezinta doar unul dintre ele si de ce, altele, decid sa le combine?

Afla raspunsurile la aceste intrebari si clarifica-ti nedumeririle parcurgand acest material!

Antibioterapia poate fi definita drept terapeutica prin care se utilizeaza unul sau mai multe medicamente antiinfectioase, din clasa antibioticelor, a caror activitate se exercita asupra bacteriilor. Mai simplu spus antibioterapia este tratamentul cu antibiotice. Aceasta poate fi preventiva sau curativa. Antibioterapia curativa este destinata sa combata o infectie deja instalata, care poate sa fie evidenta sau nu. Atunci cand urmezi un tratament cu antibiotice, este un lucru stiut faptul ca aceste medicamente iti afecteaza serios echilibrul florei tale intestinale. Procentul de persoane afectate negativ de antibioterapie poate sa ajunga pana la 25%. Acesta este si motivul pentru care, de fiecare data, atunci cand urmezi un tratament cu antibiotice, specialistii iti recomanda sa iei si probiotice, alaturi de aceste medicamente, pentru a putea mentine la un nivel optim echilibrul bacteriilor digestive. Mai mult decat atat, o alta problema intalnita in antibioterapie este aparitia, in crestere, a tulpinilor bacteriene rezistente la antibioticele uzuale. De aceea, doar medicul va prescrie un tratament cu antibiotice, iar acest tratament trebuie dus de catre pacient pana la capat.


Rolul sistemului digestiv este mult mai important si mai complex decat iti poti imagina. Practic, un sistem digestiv sanatos este cel care asigura buna functionare a intregului tau organism, iar eliminarea treptata a resturilor alimentare este esentiala pentru sanatate. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza sistemul digestiv, care este importanta lui, dar, mai ales, cum putem trata afectiunile digestive, cititi, mai departe, informatiile prezentate in acest articol.

Ce impact are antibioterapia asupra florei intestinale?

Antibioticul nu face diferenta intre bacteriile care au produs infectia si cele benefice organismului. Astfel, orice tratament cu antibiotice poate provoca un dezechilibru serios al florei intestinale, bucale si vaginale. Ce efect are acest lucru asupra sanatatii tale? Printre efectele secundare ale antibioterapiei, tulburarile digestive, de tipul diareilor cu intensitati si gravitati variabile, sunt cele mai frecvente. Pentru a evita aceste tulburari, la invelul intestinului, este recomandata utilizarea de prebiotice si probiotice. In afara de alegerea unei compozitii potrivite a produsului, este importanta ca administrarea acestor suplimente alimentare sa se faca la un interval de cel putin 2 ore fie inainte, fie dupa doza de antibiotic. Vei face aceasta asociere, pe toata durata tratamentului cu antibiotic, dar si dupa terminarea acestuia, pentru inca o saptamana.

Mucoasa intestinala
Mucoasa intestinala sanatoasa.

Gastronel+, suplimentul alimentar care combate eficient tulburarile produse de antibiotice

Un produs care combate efectele adverse produse de antibiotice sau de medicatia antiinflamatoare este Gastronel+. Datorita formulei sale unice de pre si probiotice, Gastronel+ actioneaza pe intreg tractul gastro-intestinal (stomac, intestin subtire, intestin gros) si readuce echilibrul florei intestinale, reface integritatea mucoasei digestive si functiile sanatoase. Nu este suficient sa luam doar probiotice, in timpul tratamentul cu antibiotice, deoarece organismul are nevoie si de prebioticele pentru hranirea acestora.

Avantajele asocierii Gastronel+ in antibioterapie sunt urmatoarele:

probiotic,

 

- Iti aduce bacteriile bune de care ai nevoie;

- Te protejeaza de arsurile digestive;

- Iti reda integritatea mucoasei digestive;

- Sustine reconstruirea imunitatatii.

 

Cat dureaza tratamentul cu antibiotice?

In primul rand, trebuie sa stii ca durata obisnuita a unui tratament cu antibiotice este de la 5 pana la 10 zile, insa exista si exceptii cand tratamentul poate avea o durata mai mare. Din pacate, multi pacienti intrerup tratamentul cu antibiotic la primele semne de ameliorare a simptomelor. Ceea ce este o greseala deoarece acest obicei poate determina o recidiva a bolii si o crestere a rezistentei bacteriene. Atunci cand iei antibiotice trebuie sa respecti durata tratamentului, momentul administrarii, doza recomandata.

Cum se administreaza corect Gastronel+ in cadrul antibioterapiei?

Cea mai frecventa greseala este ca tratamentul cu probiotice sa fie tinut totGastronel atat timp cat cel cu antibiotice, in loc sa fie urmat, inca o saptamana dupa aceea, astfel incat flora bacteriana utila sa aiba timp sa se refaca in intregime si sa-si joace rolul benefic. De aceea, in cazul administrarii de Gastronel+ ca tratament asociat antibioterapiei sau terapiei cu antiinflamatoare nesteroidiene, doza corecta este cate 1 capsula de Gastronel+ de 2 ori pe zi, pe toata durata tratamentului, plus 1 saptamana dupa incetarea acestuia. Gastronel+ se poate administra, pe stomacul gol sau impreuna cu mesele si se inghite capsula cu apa.

Cu ce este diferit Gastronel+ fata de clasicele probiotice existente pe piata?

Asa cum am mai mentionat, Gastronel+ are o formula unica de pre si probiotice, care actioneaza pe tot tractul gastro-intestinal. Mai mult decat atat, suplimentele alimentare obisnuite folosesc drept principal prebiotic inulina, insa Gastronel+ contine, pe langa inulina, ca principal prebiotic Hi-maize, care este un amidon rezistent la hidroliza ce ajuta atat colonul, cat si intregul organism. Acesta ajunge mult mai departe in colon si are o rata de fermenatie mai scazuta. In acest fel, Gastronel+ reduce simptome neplacute precum balonare si diaree, probleme frecvent intalnite in tratamentul cu antibiotice.

Un alt motiv pentru care este recomandata asocierea Gastronel+ in cazul antibioterapiei este faptul ca acesta contine probioticul Lactobacillus sporogenes, care rezista in mediul acid din stomac, spre deosebire de alti lactobacilli, ceea ce inseamna ca ajunge cu siguranta in intestin, acolo unde trebuie sa actioneze. In plus, Gastronel+ contine gamma-Oryzanol, care este o substanta naturala ce se gaseste in orezul integral, despre care este demonstrat clinic ca are efect antiulceros, antioxidant si antistres, cu rol foarte important in refacerea mucoasei digestive agresate de antibiotic sau antiinflamator. Nu in ultimul rand, Gastronel+ contine colostrum, cea mai buna sursa naturala de proteine, fier si imunoglobuline, cu rol foarte important in refacerea mucoasei digestive si in fortificarea imunitatii.

In concluzie, este importanta asocierea unui supliment alimentar natural, cum este Gastronel+, in tratamentul cu antibiotice deoarece acesta creste imunitatea si iti reface echilibrul digestiv, dupa agresiunea indusa de antibioterapie sau antiinflamatoare.

Gastronel +

Pentru mai multe articole interesante vizitati doctormit.ro

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Probiotice, prebiotice, Gastronel,
Anterior
Probiotice sau prebiotice? Sunt acelasi lucru sau nu?
tratament, artroza,
Urmator
Artroza ar putea fi vindecata? Afla in acest articol!
Probiotice, prebiotice, Gastronel,
Anterior
Probiotice sau prebiotice? Sunt acelasi lucru sau nu?
tratament, artroza,
Urmator
Artroza ar putea fi vindecata? Afla in acest articol!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Avatar for Ana
    Ana
    16/12/2016 at 10:27 pm — Răspunde

    Buna seara! Am o problema de care sufar de 10 ani ...balonare ,zgomote intestinale și stomacale ,indiferent daca mananc sau nu am zgomote foarte acustice in tot abdomenul si se sfârșește in intestinul gros ...am fost la profesori toți gaze intestinale și medicamente care exista pe piața pe toate le am încercat fara succes. Am făcut colonoscopie unde sa pus diagnosticul .Colon lung ...am facut tratament cu prebiotice 6 luni fara ameliorare ...Nu beau sucuri acidulate ,nu mănânc prajit nimic .De la fructe si legume crude se accentuează mai tare zgomotele .Am o viață distrusa ,am renunțat la facultate ...evit locurile cu liniște ,cursuri ,mese la prieteni .Va rog daca puteți sa imi recomandați ceva adecvat voi rămâne toata viata recunoscătoare .Cu mulțumiri anticipate! Doresc sa raman cu numele sau prifil anonimă!

    • Avatar for Doctor MIT
      23/01/2017 at 12:05 pm — Răspunde

      Cum am sugerat si in comentariul anterior, va recomand insistent sa apelati in primul rand la consiliere psihologica/psihoterapeutica. Ulterior, un nutritionist este probabil cel mai in masura sa va recomande o dieta care sa nu accentueze aceste zgomote ( care, de altfel, sunt normale si le avem cu totii ).


Back
SHARE

Prebiotice sau Probiotice?