Afla cum poti iti poti intarzia imbatranirea cu Revidox!
In acest episod dicutam despre solutia Revidox care ne ajuta in a intarzia imbatranirea.
Iti doresti sa fii tanar pana la 80 de ani? Afla ce iti pune la dispozitie natura impreuna cu medicii pentru a-ti atinge acest deziderat!
In afara de "Afla cum poti iti poti intarzia imbatranirea cu Revidox!"
Te-ar mai putea interesa si
- tags: imbatranirea, Revidox, mentinerea tineretii, resveratrol, antioxidanti, Doctor MIT, -
Transcript
Bine ati venit la Doctor MIT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor medicale precum ca artroza este doar o boala a varstei a treia sau ca expunerea la soare poate duce la riduri.
Pentru ca am amintit aceste mituri legate de cea de-a doua tinerete haideti sa raspundem unei intrebari importante: putem incetini ritmul imbatranirii corpului nostru?
Daca in “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, Ispirescu ne oferea o solutie cam greu de gasit in zilele noastre, haideti sa vedem, totusi, in ce fel medicina de astazi, ne poate aduce mai aproape de acest deziderat!
Exista tinerete fara batranete?
Cand spunem ca imbatranim, la ce nivel biologic ne referim?
- tisular (adica la nivelul tesuturilor)
- celular
- (al) organ(elor) sau
- (al) sisteme(lor)
Ca sa fim precisi, ceea ce este foarte important pentru logica acestui episod Doctor MIT, imbatranirea are loc incepand de la nivelul celular!
Sa vedem in ce consta imbatranirea celulara?
- (in) incetarea replicarii
- (in) apopotoza (celulara)
- replicarea haotica (precum in cazul proceselor tumorale) sau de fapt consta in
- toate (acestea)
Desi al patrulea raspuns poate parea suficient de acoperitor, imbatranirea celulara este caracterizata prin incetarea replicarii celulelor - adica acestea nu se mai inmultesc pana cand tesutul pe care il formau ajunge incompatibil cu viata.
Dar ce anume provoaca imbatranirea celulara?
- radicalii liberi
- agentii oxidanti
- moleculele cu un electron nepereche sau
- (toate cele enumerate) toate
Daca de data aceasta ati ales varianta a patra de raspuns, inseamna ca ati ales corect. De fapt cele 3 variante desemneaza acelasi lucru – moleculele cu cate un electron in plus, pe care nu il vrea nimeni, actioneaza ca radicali liberi, oxidand, o reactie chimica pe care vi-o amintiti din liceu, anumite structuri cheie din celula.
La ce structuri ne referim:
- telomeri
- cromozomi
- nucleu sau
- mitocondrii
Daca agentii oxidanti ar ataca direct cromozomii, am fi morti deja! Din fericire, cromozomii, care contin aproape tot ADN-ul nostru, sunt protejati de acest atac distrugator de catre niste structuri, numite telomeri, exact cum manusile de cauciuc protejeaza un electrician de firele de curent electric pe care le atinge.
Antioxidantii si mentinerea sanatatii cu Revidox
In timp, insa, aceste atacuri, repetate, duc la subtierea si in final la distrugerea telomerilor, agentii oxidanti atacand direct cromozomii, inducand atat imbatranirea celulara cat si aparitia de celule canceroase, despre a caror gestionare vom vorbi, insa, intr-un alt episod, tot aici, la Doctor MIT.
Imbatranirea celulalara, care este subiectul episodului nostru, pare-se a fi amanata cu succes, prin faptul ca pana la 50% dintre radicalii liberi pot fi legati sau mai simplu spus neutralizati, de catre anumite substante ce actioneaza sinergic. Despre ce este vorba? Despre:
- resveratrol
- punicalagine
- seleniu sau
- (despre) toate (acestea)
Ca sa vedem care este substanta ce leaga radicalii liberi si intarzie procesul de imbatranire, haideti sa vedem ce stie sa faca fiecare element din variantele de raspuns. Astfel resveratrolul este o substanta din genul celor secretate imediat de catre plante atunci cand se afla sub stress, pe cand punicalagina despre care am mai vorbit aici la Doctor MIT este unul dintre cei mai raspanditi antioxidanti din fructele exotice. Iar seleniul este dovedit ca antitumoral si antioxidant de catre literatura medicala de specialitate de foarte multi ani.
Dar degeaba stim ce sa cautam daca nu stim unde sa gasim, nu? 🙂
Teleomerii si mentinerea tineretii
Asadar, de unde se extrage resveratrolul? Din:
- samburi si coaja de struguri rosii
- (din) extract de rodie
- (din) citrice sau
- (de la) toate (acestea)
Ca sa introduci zilnic in organism o cantitatea de 8 mg de resveratrol bioactiv, ar trebui sa mananci, tot zilnic, cate 45 de kilograme de struguri. Pentru ca aceasta ti-ar ocupa probabil toata ziua, se recomanda, firesc, sa ne indreptam spre extractul de struguri, concentrat de 11 ori printr-o metoda patentata.
Dar punicalagina, despre care tocmai ce am vorbit, unde se gaseste? Si vom trece exact prin aceleasi variante de raspuns:
- 1. samburi si coaja de struguri rosii
- (in) extract de rodie
- (in) citrice sau
- (din) toate (acestea)
Pentru ca am vazut ca primul raspuns si implicit ultimul nu mai sunt valabile, ne ramane sa alegem dintre extractul de rodie si citrice. Insa cei ce au vazut recent episoadele doctor MIT isi vor aminti ca punicalagina se regaseste in extractul de rodie.
In concluzie, incercam sa ne apropiem de ambitia lui Ispirescu si sa amanam procesul de imbatranire, retinand ca protejarea pretiosilor telomeri impotriva agentilor oxidanti, o fac impreuna intr-o combinatie speciala atat seleniul, cat si resveratrolul si punicalagina extrasi, prin metode specifice, din cojile si semintele de struguri si de rodie.
Doctor MIT recomanda suplimentul alimentar Revidox pentru incetinirea imbatranirii si mentinerea organismului tanar.
Despre alte feluri in care ne putem imbunatati sau prelungi viata folosind in mod stiintific natura vom mai vorbi la Doctor MIT. Pentru comentarii si intrebari va invit sa vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau sa accesati doctormit.ro.
“Intreaba si cerceteaza!” si nu pierde Doctor MIT!