Iata cum gestionam compusii de putrefactie din tubul digestiv!
Obegrass - protectie pentru tubul digestiv!
In afara de "Obegrass - protectie pentru tubul digestiv!"
Te-ar mai putea interesa si
- tags: Obegrass, tubul digetiv, compusii de putrefactie, alimentatie, probiotice, Doctor MIT, -
Transcript
Bine ati venit la Doctor MIT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor medicale ce spun ca zilnic trebuie sa bem minim 2 litri de apa sau ca un mar pe zi tine medicul deoparte.
Ideea de stil de viata sanatos nu ne apartine noua ci inaintasilor nostri care, inca de pe vremea poetului roman Juvenal, spuneau ca ar trebui sa aspiram la "mens sana in corpore sano" adica la o minte sanatoasa intr-un corp sanatos.
Nu multe sunt functiile organismului nostru care, mai ales in starea de dezechilibru, sa aiba actiuni directe asupra organului afectat dar si asupra creierului in egala masura.
Sanatatea tubului digestiv
Haideti sa vedem care componenta a organismului nostru, odata deranjata, duce la agresarea creierului:
- tubul digestiv
- sistemul muscular
- aparatul locomotor sau
- fanerele
Ultima varianta de raspuns, cu siguranta, a fost hilara, insa nu s-au aflat foarte departe nici restul, cu exceptia tubului digestiv. Afectarea acestuia are efecte atat directe cat si indirecte asupra creierului.
Vreti sa va convingeti? Foarte bine. Raspundeti la aceasta intrebare si veti fi cu un pas mai aproape de adevar.
Ce tip de produs, prin modificarea cantitatii, impacteaza creierul:
- un neuromediator
- compusii de degradare din cadrul digestiei
- ambele optiuni sunt corecte sau
- de fapt, nu poate fi gasita nici o legatura de acest tip intre creier si colon
Daca ati ales a doua varianta de raspuns, ati raspuns aproape bine. De ce? Pentru ca pe langa compusii de putrefactie din colon, tubul digestiv produce si neuromediatorul, serotonina.
Problemele tractului intestinal
Dar de ce ar fi relevanta serotonina in ecuatia noastra? Pentru ca aceasta este hormonul:
- placerii
- al stressului
- al foamei sau
- cel al fericirii
Hormonul placerii este endorfina si poate fi foarte usor confundata cu serotonina, asa ca nu fiti suparati daca ati ales prima varianta. Hormonul stresului este cortizolul iar cel al foamei este grelina, cel ce se activeaza puternic in gravidie. Rezulta ca serotonina este hormonul fericirii!
Intelegem ca, daca "deranjam" tubul digestiv, afectam secretia hormonului fericii. Dar poate ca nu vorbim de o cantitate relevanta produsa de catre acesta. Cat din intreaga cantitate a a acestui neurotransmitator, necesar creierului, este secretata de catre sistemul digestiv?
- 10%
- jumatate
- 70% sau
- 95% din total
Daca nu avem grija de intestinele noastre, afectam aproape toata secretia hormonului fericirii pentru ca 95% din necesarul organismului este secretat de catre sistemul digestiv!
Starea noastra psihica este influentata de cat de bine se simt intestinele noastre si nu numai atat! Am vorbit despre produsii de degradare din cadrul digestiei adica de compusii de putrefactie. Daca asistam la o acumulare a acestora in colon, de ce vom suferi?
- de dureri de cap puternice
- tulburari de auz
- miopie sau
- de hiper-reactivitate
Oricine a suferit de constipatie, modul cel mai comun in care dezechilibram flora intestinala buna si acumulam compusi de putrefactie in corp, stie ca migrena este una dintre cele mai neplacute si mai rapide reactii ale organismului.
Efectul probioticelor - Obegrass
De aceea, repet, pastrarea tranzitului intestinal la o viteza constanta printr-o alimentatie corecta, este obligatorie. Dar ce te faci atunci cand, mai mult de jumatate dintre noi, din diferite motive, ajung sa se planga de tulburari ale tranzitului?
O optiune recomandata este aceea de a urma de 2 ori pe an cate o cura cam de 2-3 luni de prebiotice, niste fructo-oligo-zaharide ce intretin flora bacteriana "buna" din intestine, asociata, asa cum se gaseste in formula farmaceutica din farmacii, cu extract de strugure. Actiunea extractului de strugure, un antioxidant natural puternic, este completata de prezenta in formula de care discutam, a chitosanului, un produs natural extras din niste crustacei cu rol in legarea lipidelor si eliminarea acestora, ajutand astfel indirect si la slabit. Solutia aceasta este completata de asocierea in formula a vitaminei C care, pe langa rolul foarte puternic antioxidant, stabilizeaza chitosanul, optimizandu-i actiunea.
Pe scurt, "mens sana in corpore sano" poate fi obtinut in zilele noastre prin cure anuale scurte cu solutia ce contine chitosan, prebiotice, vitamina C si extract de strugure. Acum stiu ca stiti: sanatatea intestinelor noastre, conteaza!
Doctor MIT recomanda suplimentul alimentar Obegrass.
Curios sa afli si alte solutii pentru pastrarea sanatatii? Atunci viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.
Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!