Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!

Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!

lactatie, alaptare, Galactogil,

Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!

Despre lactatie si cum o putem stimula cu Galactogil.

Nu este normal sa nu ai suficient lapte pentru bebelusul tau asa ca nu te resemna trecand copilul direct pe formule de lapte pentru ca mai ai o sansa.
Urmareste acest episod pentru a afla ce poti face cu ajutorul Galactogil.

In afara de "Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!"

Te-ar mai putea interesa si

– tags: lactatie, nastere, sarcina, Galactogil, alaptare, DoctorMIT, StemSure,  –

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele credintelor ce spun, de exemplu, ca, in zilele noastre, este normal sa ai putin lapte natural pentru alaptarea copilului.

In legatura cu lipsa laptelui propriu, cele care sunteti mame, sunt convins ca v-ati lovit de explicatii de genul "ce sa-i faci, stress-ul" sau ca n-ai lapte din cauza E-urilor din mancare. Nemaiamintind de motivatiile legate de aspectul estetic al sanilor, sau ca o femeie moderna trebuie sa se intoarca repede la serviciu, ce pot fi invocate pentru a nu alapta bebelusul .

Nu spun ca e bine sau ca e rau ceea ce se intampla. Doar va ajut pe voi sa intelegeti ce semnificatie are alaptarea si ce se poate face daca doresti hranirea bebelusului tau la san.

Inainte de toate haideti sa clarificam un termen pe care adesea il folosim gresit: alaptarea.

Aceasta semnifica:

  1. hranirea la san a copilului cu lapte matern
  2. alimentarea cu lapte matern dar din biberon
  3. hranirea cu lapte matern sau cu orice formule de lapte cu ajutorul biberonului sau
  4. oricare dintre acestea

Alaptarea este definita de catre Dictionarul Explicativ al Limbii Romane ca actul hranirii puilor direct de la mamelon cu laptele propriu secretat de glandele mamare. Adica, atunci cand copilul suge la san se cheama ca se alapteaza. Nu cand se hraneste cu biberonul indiferent de ceea ce se gaseste in acesta.

Acum stiti mai bine decat oricine care este formularea corecta!

Cum credeti ca se instaleaza si se pastreaza secretia laptelui matern?

  1. secretia incepe inainte de nastere
  2. aceasta se pastreaza prin stimularea constanta si frecventa a mameloanelor prin suptul bebelusului
  3. ambele reprezinta acte fiziologice sau
  4. instalarea si pastrarea secretiei este aleatorie

Sunt convins ca ati raspuns bine. Nu este suficient sa ai lapte la nasterea copilului daca nu reusesti cel putin in primele 6 luni sa pastrezi productia de lactatie. Iar aceasta se pastreaza prin stimularea constanta a sanilor de catre copil atunci cand acesta suge lapte. Retineti ca si frecventa alaptarii joaca un rol aici.

La ce parametru credeti ca este sensibil copilul in actul alaptarii?

  1. la dulceata laptelui
  2. cat de hranitor este acesta (plenitudinea)
  3. la cat de usor il poate obtine (accesibilitatea) sau
  4. toate acestea de fapt sunt importante

Copilul va aprecia mai mult un lapte mai dulce, nu?, va cauta o stare de satietate cat mai mare, adica va aprecia un lapte cat mai hranitor si totodata va incerca sa depuna cat mai putin efort in hranire.

Daca ati produce o formula de lapte cum ati cauta sa o faceti? Mai dulce si mai concentrata decat laptele matern, nu-i asa? Si ce se va intampla cu copilul atunci? Acesta va prefera orice alta solutie decat laptele matern exact pentru dulceata si pentru plenitudine plus ca trasul din biberon este mai usor decat cel de la san.

Ce se va intampla apoi?

  1. mama va fi multumita ca bebelusul mananca mai "bine" si ii va suplimenta alaptarea cu formule de lapte
  2. copilul va dormi mai mult deci va suge mai rar
  3. stimularea mamelonara se va rari deci va scadea secretia naturala de lapte sau de fapt aici am descris "cursa suplimentarii cu formule de lapte"?

V-ati prins! De fapt, conform unor studii, aproape toate femeile (desen RSA in care apare TRAP-UL si si cifra 98%) pot produce cantitatea necesara de lapte pentru hranirea noului nascut in primele 6 luni de viata asa cum recomanda, de altfel, si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Imi fac datoria de a va informa despre aceasta astfel incat sa aveti informatiile necesare atunci cand veti vorbi cu neo-natologul inainte de nastere.

Nimeni nu spune ca laptele praf nu e bun! Datorita acestuia mii si mii de copii supravietuiesc in fiecare zi. Tot ce va invit este sa intelegeti cand si cum este necesar.

Dar, ce sa facem daca, la maternitate, copilul v-a fost adus inapoi in rezerva cu burta plina de lapte din formula, inainte sa va exprimati opinia? Sau daca, dintr-un motiv sau altul, ati trecut pe formule de lapte si, surpriza, aveti din ce in ce mai putin lapte propriu?

Inainte de a trece pe solutii hormonale, firesc le incercati pe cele naturale.

Cum se incerca stimularea de lactatie pana la inceputul secolului trecut, cand a aparut prima formula de lapte?

  1. cu malt din orz
  2. cu seminte de fenicul
  3. de anason sau
  4. printr-un mix din toate acestea

In zilele noastre putem avea acces la acestea in combinatii optimizate avand la baza extracte de calitate farmaceutica din ingredientele mentionate ce se pot gasi intr-o prezentare convenabila in farmacii. Cand spun optimizate ma refer la adaugarea in aceasta formula a calciului din motive pe care le intelegeti la fel de bine ca si mine.

Studiile arata repornirea si pastrarea secretiei lactate la mamicile care folosesc produse cu malt, fenicul, anason si calciu de 3 ori pe zi pentru cel putin 8 zile. (aici intra un RSA care arata ca extractul de fenicul creste secretia de prolactina).

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca hranirea exclusiva cu lapte de la san este corelata cu un sistem imunitar mai puternic al copilului, cu un coeficent de inteligenta mai ridicat si cu reducerea colicilor si a constipatiei ca sa nu mai amintim de faptul ca si mama beneficiaza de urma alaptarii: uterul isi revine mai rapid, scade riscul de depresie post-partum si de cancer de san sau ovarian.

Galactogil si stimularea naturala a lactatiei

Acum stii tot ce trebuie astfel incat sa iei o decizie informata. Iar daca ti-a scazut secretia lactata poti incerca 8 zile o solutie naturala, optimizata, care te poate ajuta sa iti alaptezi copilul in primele 6 luni importante de viata! Galactogil stimulent natural pentru lactatie.

Doctor MIT recomanda suplimentul Galactogil.

Vrei sa afli si alte informatii interesante despre alaptare? Atunci scrie-ne pe pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro
Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Rani, Hartmann,
Anterior
Rani care nu se mai vindeca? Iata solutia moderna!
bebelusul, alaptezi,
Urmator
Vrei sa-ti alaptezi bebelusul?
Rani, Hartmann,
Anterior
Rani care nu se mai vindeca? Iata solutia moderna!
bebelusul, alaptezi,
Urmator
Vrei sa-ti alaptezi bebelusul?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Nu ai suficienta lactatie? Incearca aceasta solutie!