Andrei Hodorog este un tânăr cercetător în domeniul ingineriei civile din cadrul Facultății de Inginerie a Universitatii din Cardiff.
Andrei percepe lumea fără bruiaje abia de la vârsta de 26 ani, atunci când a scăpat într-un final de zgomotul din cap, ca urmare a conștientizării condiției, obținerea diagnosticului de ADHD și urmarea tratamentului adecvat.
Încântat de schimbările pozitive care au venit în mod natural după acest hotar din viața sa și realizarea referitoare la lipsa de conștientizare la nivel global, l-au determinat să devină patient advocate și activist în sfera de mental health și neuroștiințe, lansând câteva inițiative ambițioase.
Prin intermediul unei trilogii de platforme, Andrei vine în ajutor persoanelor neurodivergente la fiecare stadiu de management al condiției cu care se confruntă:
(1) conștientizare și informare (prin colectarea de informații științifice referențiate și explicate pe interesul tuturor pe AboutADHD.com)
(2) diagnostic (prin colectarea informațiilor despre profesioniști calificați, și totodată recomandați de comunitate specific pe această nișă: DoctorADHD.com)
(3) tratament (prin găsirea medicației prescrise în farmaciile din România pe o platformă readusă la viață înițiativa pornită inițial de către doctorul Bogdan Ivănescu: UndeGasesc.net)
Ultimele două inițiative sunt realizate în colaborare cu ADHD Adulți România. Totodată, Andrei vizează să extindă, în măsura posibilităților, aceste două inițiative la nivel internațional, pregătind și terenul pentru o a patra platformă, FindTheMedicine.com
Totodată, Andrei a publicat două studii importante, citate de numeroase jurnale de neuroștiințe si psihiatrie, situate la intersecția dintre IT și neurologie, care vizează analiza mesajelor cu ideație suicidală, respectiv satisfacția afectivă a utilizatorilor de pe platformele sociale, prin tehnici de Procesare a Limbajuliui Natural (NLP):
Colombo, G. B., Burnap, P., Hodorog, A. and Scourfield, J. B. 2015. Analysing the connectivity and communication of suicidal users on Twitter. Computer Communications 73(B), pp. 291-300. (10.1016/j.comcom.2015.07.018)
Burnap, P., Colombo, G., Amery, R., Hodorog, A. and Scourfield, J. 2017. Multi-class machine classification of suicide-related communication on Twitter. Online Social Networks and Media 2, pp. 32-44. (10.1016/j.osnem.2017.08.001)
Hodorog, A., Petri, I. and Rezgui, Y. 2022. Machine learning and Natural Language Processing of social media data for event detection in smart cities. Sustainable Cities and Society 85, article number: 104026. (10.1016/j.scs.2022.104026)
Primul studiu a fost utilizat în modelarea politicii trans-guvernamentale de prevenție a suicidului din Marea Britanie.
**
Din 2023 Andrei este un important contribuitor al platformei media Doctor MiT. Andrei a scris următoarele articole:
Top mituri și preconcepții despre ADHD
Lisdexamfetamina, promedicament pentru ADHD rezident la abuz