Fimoza la copilul mic: cum sa scapi de ea!

Fimoza la copilul mic: cum sa scapi de ea!

Fimoza

Fimoza la copilul mic: cum sa scapi de ea!

Afla in acest episod tot ce trebuie sa stii cand intampini fimoza.

Poti preveni aparitia fimozei si, la fel de bine, dupa ce vei urmari acest episod Doctor MIT vei invata si cum o poti rezolva daca, din pacate, deja s-a instalat.

In afara de "Fimoza la copilul mic: cum sa scapi de ea!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: fimoza, circumcizia, boli infectioase, sarcina, Stem Sure, copil,  Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

 

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem precum ca trebuie sa il feresti pe cel mic de a bea apa rece ca “raceste” sau ca circumcizia este calea de urmat pentru o viata fara probleme sexuale.

Daca tot am amintit aceasta practica, eminamente religioasa, in care se indeparteaza preputul adica pielea care acopera glandul penisului, va intreb, din ceea ce stiti, pentru ce se face?

 

  1. pentru a creste performanta sexuala a masculului atunci cand acesta ajunge la maturitate
  2. Pentru a marca o persoana ca fiind parte a unui cult religios
  3. a preveni fimoza copilului mic sau
  4. Nu exista o ratiune pentru circumcizie

Daca vi s-a povestit ca cei circumcisi sunt mai performanti din punct de vedere sexual, literatura medicala nu aduce dovezi in sprijinul acestei teorii. Poate ca, undeva in strafundurile istoriei, s-a consemnat ca bebelusii circumcisi scapa de fimoza dar motivul principal este cel religios: circumcizia marcheaza fizic pe cineva ca fiind parte a unei anume religii.

Punem pariu insa ca majoritatea greste raspunsul la urmatoare intrebare!

In ce religie se practica circumcizia?

  1. in iudaism adica la evrei
  2. din contra, la musulmani
  3. la ortodocsii din Etiopia sau
  4. In toate aceste religii se practica circumcizia?

Atat in Coran cat si in Tora ori Biblie, circumcizia este o practica recomandat a fi aplicata din ziua a 15 de la nastere pana la 15 ani. Deci, pe langa evrei, despre care stiam ca aplica circumcizia, si musulmanii si ortodocsii inca o fac. Ca sa va dati seama, Biserica Catolica a interzis circumcizia in cazul copiilor crestini deabia in anul 1442 la Consiliul de la Florenta.

Revenind la componenta medicala a circumciziei, un beneficiu al acesteia a fost eliminarea aproape completa a riscului de fimoza la copii. INSA RETINETI: acest beneficiu nu justifica nici pe departe circumcizarea copiilor!

Legat de topicul nostru, evitarea fimozei, ce facem in cazul majoritatii copiilor astfel incat acestia sa treaca prin copilarie fara sa sufere de stricturarea peniana?

Fimoza este rezultatul nefericit al inflamarii preputului in urma infectarii smegmei ori a pielii preputului daca parintii au incercat o decalotare prea dura a penisului copiluluila toaletare. Aici este vorba despre un echilibru: preputul, pana la o varsta destul de inainta, este aderent la gland, capul penian. Aceasta este fiziologic. Tot fiziologica este si secretia alburie, smegma, ce se formeaza intre preput si gland. Nu incercati sa indepartati toata smegma fortand sau presand planurile peniene pentru ca, in primul rand, este firesc sa se afle acolo si, in al doilea rand, puteti rani grav penisul copilului.

Cum putem prenevi fimoza?

Toaletarea, pentru evitarea fimozei, presupune decalotarea penisului celui mic si indepartarea smegmei, atat cat se poate, cu ajutorul unui sapun bland sau a unui sampon de copii. Pe masura ce copilul creste, trebuie educat ca, asa cum se spala pe dinti in fiecare zi tot asa, la fiecare baie trebuie sa decaloteze penisul pentru a si-l curata. Nu va fie frica sa il incurajati sa faca aceasta, temandu-va ca poate capata obiceiuri “rusinoase” pentru ca reversul medaliei este mult mai grav: fibrozarea preputului cu imposibilitatea decalotarii ori parafimoza, pe acelasi fond de aparitie a inelului fibros din fimoza, ce impiedica tragerea inapoi pe gland a preputului.

Fimoza ori parafimoza au riscurile lor, fie ca vorbim de infectie fie ca vorbim de modificari de dimensiune ale penisului copilului cu crearea de traume psihice in viitor pentru acesta.

Stim ca viata sexuala este de importanta absoluta pentru individ. De aceea, ca parinti, tine de voi sa ii asigurati celui mic conditiile unui start normal in viata. Asa dupa cum tineti sa il spalati pe dinti zilnic ori sa ii curatati urechile de cerumen dupa fiecare baie. Tot asa, nu ratati, la absolut fiecare baie, toaletarea blanda a penisului copilului cu apa si sapun ori cu sampon de copii. Si, in egala masura, invatati-l ca, in afara de spalatul pe maini si pe fata, si spalatul parului, curatatul urechilor si toaletarea glandului sunt practici firesti pentru o viata sanatoasa!

Pentru alte subiecte interesante acceseaza doctormit.ro ori viziteaza pagina de Facebook a emisunii. Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Manusi, coronavirus,
Anterior
Iata produsele esentiale anti-coronavirus!
Formatiunile din ochi
Urmator
De ce pot fi periculoase formatiunile din ochi?
Manusi, coronavirus,
Anterior
Iata produsele esentiale anti-coronavirus!
Formatiunile din ochi
Urmator
De ce pot fi periculoase formatiunile din ochi?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Fimoza la copilul mic: cum sa scapi de ea!