Efectele Alcoolului

Efectele Alcoolului

Efectele alcoolului, etilotestul,

Efectele Alcoolului

Efectul alcoolului la etilotest poate fi mascat cu guma de mestecat? Afla acum!

Mestecam guma dupa ce am baut alcool pentru ca politistul sau etilotestul sa nu se prinda.
Cat de fezabil este aceasta?
A scapat cineva vreodata de amenda asa?
Cu siguranta afli adevarul acum!

In afara de "Efectele Alcoolului"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: efectele alcoolului, etilotestul, guma de mestecat, eliminarea alcoolului, metinol, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale precum vaccinarea copiilor provoaca autism? sau chelia este semn de virilitate?

Astazi, vom vedea daca povestea pe care am sa vi-o spun este adevarata: o persoana, nu dam nume, iese spre dimineata din club – isi cauta 10 minute masina in parcare – o gaseste – se suie la volan – se apleaca in dreapta si cauta pe bajbaite ceva in torpedou. In secventa urmatoare camera, care il priveste prin parbriz, ne arata ca persoana cu pricina desface un pachet de guma de mestecat. Tacticos ia doua lame, se apuca de mestecat si pleaca cu masina din parcarea clubului. In nici 2 minute soc: POLITIA il trage pe dreapta.

Personajul nostru constata cu groaza ca este invitat sa sufle in etilotest. isi ia inima in dinti, mai mesteca de 2 ori guma, sufla si SURPRIZA! Etilotestul indica 0!

Aceasta este o poveste cu final fericit. Dar este ea adevarata?

Ca sa raspundem ar trebui sa ne punem cateva intrebari: alcoolul pe care l-am baut este mascat sau neutralizat de catre mirosul sau compozitia gumei de mestecat? Si daca da, de catre ce si cum?

Ca sa aflam adevarul trebuie sa ne uitam un pic in istorie.

Acum cati ani credeti ca am inceput sa consumam bauturi alcoolice:

  1. 1,000
  2. 3,000
  3. 9,000
  4. 100,000

Cu siguranta acum 1,000 de ani vikingii tineau petreceri serioase ca si acum 3,000 de ani cand egiptenii beau bere la evenimente speciale.

In China insa a fost gasit cel mai vechi vas de pastrat alcoolul fementat avand o vechime de circa 9,000 de ani.

Totusi ca sa fim convinsi ca bem ceea ce trebuie haideti sa vedem care este alcoolul pe care il avem intotdeauna in pahar:

  1. metanol
  2. etanol
  3. propanol
  4. butanol

Raspuns corect etanol - de unde si numele aparatului cu care Politia testeaza soferii. Nu amintesc nimic de propanol si butanol pentru daca nu vrei sa propulsezi o racheta nu vei da peste aceste tipuri de alcool dar voi intreba in ce produs credeti ca se gaseste metanolul:

  1. alcool industrial
  2. spirt
  3. ambele
  4. nici una

Spirtul este cea mai la indemana sursa de metanol. Si ca sa intarim diferenta intre etanol (pe care il gasim in vin) si metanol (pe care il gasim in spirt) care credeti ca este cantitatea letala de metanol:

  1. 100 ml
  2. 500 ml
  3. 1 litru
  4. nu este letal

Raspunsul este scurt: persoana care a baut 100 de ml de metanol a decedat dupa ce in prealabil a orbit de la primii 10 ml de metanol bauti.

Consumul de alcool si guma de mestecat

Acum ca am trecut un pic prin toxicologie si am vazut diferentele intre tipurile de alcool sa revenim la chestiuni mai placute legate de guma de mestecat de aceasta data.

Inainte de toate cand a aparut guma de mestecat?

  1. 1,000 de ani
  2. 5,000 de ani
  3. 9,000 de ani
  4. 100,000 ani

In Finlanda neolitica acum 5,000 de ani oamenii faceau baloane din guma de mestecat. Poate exagerez dar pe vremea aceea mestecau un fel de gudron.

In zilele noastre insa care este cel mai important element din guma de mestecat?

  1. stiren-butadiena
  2. izobutilena
  3. izopren copolimer
  4. toate

Pentru ca aportul la produsul finit este greu de diferentiat putem spune ca toate aceste elemente sunt importante in constituirea gumei de mestecat.

Sa ne oprim un pic: am aflat multe despre alcoolul pe care il bem si la fel de multe despre guma de mestecat.

Pentru ca mitul conform caruia daca mesteci guma etilotestul nu reuseste sa masoare alcoolul in aerul expirat, sa fie adevarat, ar insemna ca ceva din compozitia gumei de mestecat reactioneaza cu alcoolul din sange si il neutralizeaza.

Pentru a vedea despre ce este vorba mai trebuie sa vedem doar doua lucruri:

- unde este metabolizat alcoolul
- si
- ce substanta neutralizeaza alcoolul

Deci: unde este metabolizat alcoolul:

  1. stomac
  2. splina
  3. ficat
  4. rinichi

Raspuns corect 3 si anume in ficat.

si a doua intrebare:

Cine neutralizeaza alcoolul?

  1. stiren butadiena
  2. izobutilena
  3. izopren copolimer
  4. alcool dehidrogenaza

Cat de repede se elimina alcoolul?

Am adunat absolut toate datele pentru a trage o concluzie: nici unul dintre primele 3 elemente, regasite in guma de mestecat, nu este raspunsul corect; doar alcool dehidrogenaza descompune alcoolul si din pacate nici bautul de apa, nici alergatul pe afara, nici bautul de cafea si nici o alta varianta, neortodoxa sa ii spunem, nu va grabi eliminarea sau descompunerea alcoolului din organism. Atata vreme cat nu avem o solutie sa grabim in ficat actiunea alcool dehidrogenazei, povestea pe care v-am spus-o la inceput nu va avea final fericit deci mitul conform caruia guma de mestecat inseala etilotestul este fals. Cam asta este concluzia despre efectele alcoolului.

Crezi ca stii un adevar medical interesant? Scrie ne despre el la [email protected] , pe pagina de facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.

“INTREABA SI CERCETEAZA!” si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

ultraviolete, UV, cancer de piele,
Anterior
Razele Ultraviolete si efectele lor
Diabet, tipuri de diabet, dulciuri,
Urmator
Tipurile de diabet si aparitia lor
ultraviolete, UV, cancer de piele,
Anterior
Razele Ultraviolete si efectele lor
Diabet, tipuri de diabet, dulciuri,
Urmator
Tipurile de diabet si aparitia lor

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Efectele Alcoolului