8 sfaturi pentru o digestie sanatoasa
Urmareste acest episod si afla ce poti face pentru a avea o digestie sanatoasa cu Uno Enzym!
In afara de "8 sfaturi pentru o digestie sanatoasa"
Te-ar mai putea interesa si
- tags: digestie sanatoasa, Uno Enzym, dieta, slabit, tubul digestiv, alimentatie, Doctor MIT, -
Transcript
Cele 8 porunci ale unei digestii bune!
Bine ati venit la Doctor MIT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale ce spun ca trebuie sa faci miscare dupa o masa copioasa sau ca trasul pe maini te scapa de starea de rau dupa un asemenea ospat.
Ca sa nu mai ajungem la asa ceva, o sa descoperim impreuna care sunt cele 8 porunci de respectat ale tubului digestiv. Si, pentru ca stiu ca nu intotdeauna facem ce "zice popa", va voi spune si ce e de facut daca nu le-ati respectat intocmai.
Evitarea problemelor digestive
Cand vorbim de digestie, ne imaginam ca mancam, apoi ca niste nutrienti sunt extrasi din mancare si ca, la final, eliminam prin ultima parte a colonului, elementele care nu ne folosesc. Aceasta este o privire simplista deoarece procesul este infinit mai complicat.
Insa nu vom merge la infinit pentru a invata ce este o digestie sanatoasa.
Asadar care procese credeti ca au loc in timpul digestiei?
1. proteolitice, glicolitice si lipolitice;
2. de asigurare a tranzitului si a integritatii mucoasei gastrice
3. antioxidante
4. de fapt toate acestea la un loc.
Acum va puteti face o idee asupra complexitatii subiectului. Toate aceste procese si inca cateva pe care nu le-am mentionat, au loc si alcatuiesc actul digestiei.
Cele 8 porunci ale digestiei
Dar ce inseamna fiecare dintre ele? Haideti sa le luam pe rand si veti vedea, ca ele, de fapt, sunt cele 8 "porunci" ale digestiei:
1. procesul proteolitic: duce la desfacerea lanturilor de proteine pentru asigurarea absorbtiei lor;
2. procesele glicolitice sunt responsabile de transformarea amidonului in glucoza, hrana neuronului;
3. absorbtia glucidelor: clar, un proces important - nu uitati ce semnifica aceasta pentru diabetici
4. procesele lipolitice sunt cele ce desfac grasimile in acizi grasi, usor absorbabili;
5. procesele de absorbtie ale colesterolului: stiti cati dintre noi se plang de colesterol marit? Bucurati-va daca la acest capitol stati bine, iar, daca nu, va spun imediat, cam ce ati putea face.
6. asigurarea tranzitului este foarte importanta - va invit sa priviti tranzitul ca trecerea pe o banda rulanta a pieselor necesare construirii unei masini; o miscare prea rapida sau prea lenta a benzii va duce la probleme;
7. integritatea mucoasei gastrice este foarte important a fi pastrata datorita faptului ca acidul clorhidric care se gaseste in stomac este mai puternic decat acidul sulfuric din bateria masinii;
8. procesul antioxidant - atunci cand suntem inconjurati de atat de multe surse de radicali liberi este foarte important sa avem un aport regulat de antioxidanti.
Mancati echilibrat, portionat si variat pentru a respecta cele 8 porunci ale digestiei!
Dar ce e de facut daca unele dintre acestea nu functioneaza corect si treceti prin stari neplacute dupa masa, tranzit lent sau, mai rau, v-ati despartit de bila in trecut? Aveti nevoie de “ceva” care sa va ajute sa reveniti la o digestie sanatoasa.
Acest "ceva", asa dupa cum bine banuiti, reprezinta un inlocuitor - stimulator al acestor procese si a fost creat in laborator de catre specialistii in nutritie.
Pe scurt puteti apela la o formula ce se gaseste in farmacii si care ajuta fiecare proces in parte. Astfel, pentru procesul proteolitic, contine pancreatina, extract de papaya si extract de ananas, asigurand si protectia mucoasei gastrice.
Extractul de grapefruit si papaya
Pentru mentinerea tranzitului corect formula contine extract din grapefruit. Pentru amiloliza ne uitam din nou la pancreatina despre care am vorbit, care are rol si in lipoliza alaturi de bila bovina, toate regasite in aceasta formula farmaceutica.
Ultimele 2 functiuni, absorbtia glucidelor si caracterul antioxidant sunt modulate de extractul din samburi de struguri. Aceste depozite de antioxidanti, e fac sa ne gandim de doua ori daca sa mancam strugurele cu sau fara samburi.
In concluzie va sfatuiesc sa incercati sa respectati regulile unei alimentatii sanatoase iar daca nu veti reusi, va puteti orienta catre solutia elaborata ce contine: pancreatina, bila bovina si extract de ananas, papaia, grapefruit si de samburi de struguri. Produsul recomandat este Uno Enzym.
Va doresc digestie buna! Iar daca doriti sa aflati si alte lucruri interesante, atunci vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau accesati doctormit.ro.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!
O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem si suplimentul Uno Enzym.