Cum sa aleg tensiometrul potrivit?

Cum sa aleg tensiometrul potrivit?

tensiometru, Tensoval,

Cum sa aleg tensiometrul potrivit?

Afla acum care sunt criteriile pentru a alege tensiometrul perfect - Tensoval

Vrei sa cumperi un tensiometru parintilor tai?
Afla ce trebuie sa urmaresti pentru a alege produsul optim dintr-un noian de aparate de toate formele, dimensiunile si preturile!

In afara de "Cum sa aleg tensiometrul potrivit?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: tensiometru, cardiovascular, inima, tensiunea, Tensoval, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra cele mai noi terapii si cele mai inovatoare produse care ne pot face viata mai frumoasa, mai lunga si mai sanatoasa!

Astazi vom aborda un subiect legate de un spectru de boli intalnite extraordinar de des: hipertensiunea arteriala si aritmiile.

Fiecare dintre noi avem in familie cel putin o persoana care urmeaza tratament medicamentos pentru una dintre cele doua boli pe care le-am amintit. Si, astfel, probabil v-ati intalnit cu intrebarea: ce tensiometru sa imi cumpar? Clasic sau digital? Daca e sa fie digital, sa fie cel ce "ia tensiunea" de la brat sau de la incheietura mainii? Sa fie cel ce isi face masuratorile dupa zgomotele inimii sau dupa vibratiile pulsului in peretele vascular?

Daca ar fi sa raspundeti, care ar fi alegerea voastra?

Retineti raspunsul pe care l-ati da si acum sa vedem care sunt argumentele medicale care ne arata optiunea corecta.

In primul rand, ce sa alegem?

Tensiometrul clasic, compus din steoscop si manseta cu manometru sau pe cel digital? Desi, tensiometrul clasic ar fi prima optiune, acesta are doua mari dezavantaje pentru persoana care isi pune intrebarea.

Primul: este dificil sa iti iei singur tensiunea! Efortul depus pentru aceasta poate modifica atat tensiunea cat si pulsul, ducand la rezultate false.

Al doilea dezavantaj este reprezentat de nevoia de a avea asistenta in aceasta manopera din partea unei persoane cu pregatire medicala.

Asa ca, in mod practic, pentru o persoana ce cauta sa isi monitorizeze la domiciliu tensiunea si alura ventriculara, adica pulsul, cea mai la indemana optiune este tensiometrul digital.

Haideti sa vedem ce tip de tensiometru digital este recomandat a utiliza. Pe cel ce se prinde de: 1. Articulatia mainii sau pe cel ce se aseaza la 2. Nivelul bratului?

Raspunsul corect este al doilea pentru ca diametrul vaselor de sange de la articulatia mainii este mai mic decat al celor de la nivelul bratului si pe masura ce acestea se rigidizeaza cu varsta permit din ce in ce mai greu masurarea corecta.

Care tip de masuratoare este cea mai buna?

  1. metoda Korotkoff (adica cea utilizata de medici care asculta cu stetoscopul zgomotele inimii si se uita la manometrul mansetei)
  2. metoda oscilometrica (adica cea care detecteaza vibratiile undei pulsului in artere)
  3. oricare (dintre acestea) sau
  4. (ideal ar fi ca tensiometrul sa le poata masura pe) ambele

Probabil ca ati ales a patra varianta de raspuns. Daca da, inseamna ca ati ales corect. Un tensiometru performant ar trebui sa poata face ambele tipuri de masuratori, pentru un rezultat de calitate.

Haideti sa vedem insa ce inseamna un rezultat de calitate. Faptul ca un tensiometru digital obisnuit afiseaza niste cifre pe ecran nu inseamna neaparat ca si performeaza. De ce? Pentru ca in principal, un tensiometru trebuie sa indice valoarea:

  1. (tensiunii maxime arteriale) tensiunea arteriala sistolica
  2. (minima) tensiunea arteriala diastolica
  3. (sa detecteze aritmiile) detectarea aritmiilor sau
  4. (de fapt ar trebui sa le faca pe) toate (cu un nivel maxim de acuratete)

Un tensiometru bun - Tensoval

Nu va multumiti cu mai putin de "toate". Un tensiometru bun trebuie sa va arate care e maxima si minima, asa cum popular le numim, si sa ne semnalizeze existenta aritmiilor atunci cand apar. De ce? Pentru ca lipsa aritmiilor atunci cand masuram cu un tensiometru corect inseamna ca tratamentul medicamentos este eficient pe cand lipsa aritmiilor atunci cand masuram cu un tensiometru care nu masoara prin metoda Korotkoff poate insemna ca de fapt credem ca tratamentul este eficient pe cand, in realitate, s-ar putea sa nu fie.

Am aflat cateva informatii cheie despre cum ar trebui sa alegem tensiometrul perfect. Mergem mai departe sa vedem in ce fel afirmatiile producatorilor sunt sustinute si, mai ales, de catre cine. Dupa ce informatie ar trebui sa ne uitam pe ambalaj atunci cand vrem sa scoatem banul din buzunar?

  1. validat clinic
  2. testat clinic
  3. (ar trebui sa gasim) ambele (afirmatii) sau
  4. (doar) autorizat

Multe tensiometre din piata afiseaza "testat clinic". Informatia dupa care ar trebui sa va uitati este "validat clinic".

Alegerea tensiometrului perfect - Tensoval

Dar si aici sunt aspecte la care sa va uitati. Parea simpla pana acum alegerea unui tensiometru, nu-i asa? Fiti atenti si veti vedea ca, pana la urma, totusi, nu este asa de greu! Este acesta validat clinic de catre organizatiile internationale de experti in hipertensiune arteriala, cum ar fi Societatea Britanica, Europeana, Liga germana de hipertensiune sau Asociatia Americana pentru Aparatura Medicala?? Daca macar una dintre acestea si-a pus pecetea pe tensiometrul pe care vrei sa il cumperi, foarte bine. Pe de alta parte, cauta sa cumperi un produs validat de catre toate aceste organizatii profesionale, pentru ca se poate chiar si pe piata romaneasca!

Prin urmare, ca utilizator obisnuit un tensiometru digital de brat, nu de incheietura, este o alegere buna daca acesta foloseste dubla metoda de determinare, Korotkoff si oscilometrie ca sa identifice si aritmiile, daca este validat clinic de catre toate organizatiile profesionale relevante, pe care le-am amintit si, nu in ultimul rand, de ce nu?, daca garantia si service-ul sunt de incredere!

Recomandarea Doctor MiT este Tensoval Hartmann.

Acum stii ce sa raspunzi, data viitoare, cand cineva te intreaba ce tensiometru sa isi ia!

Pentru mai multe informatii acceseaza doctormit.ro sau pagina de Facebook a emisiunii.

Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!

Acest episod va este oferit de Stem Sure .

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Albirea dintilor
Anterior
Despre albirea dintilor - argumente pro si contra!
Postul
Urmator
Tot ce trebuie sa stii despre post si beneficiile sale
Albirea dintilor
Anterior
Despre albirea dintilor - argumente pro si contra!
Postul
Urmator
Tot ce trebuie sa stii despre post si beneficiile sale

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cum sa aleg tensiometrul potrivit?