Hemoroizii sunt provocati de constipatie?

Hemoroizii sunt provocati de constipatie?

Hemoroizii, constipatie, Ciocolax Rapid,

Hemoroizii sunt provocati de constipatie?

Afla acum daca constipatia poate sau nu provoca aparitia hemoroizilor si soluita de la Ciocolax Rapid.

In afara de "Hemoroizii sunt provocati de constipatie?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: constipatie, hemoroizii, alimentatie, tubul digestiv, Ciocolax Rapid, laxativ natural, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca poti face pneumonie daca bei apa rece sau ca poti face varice de la prea mult stat in picioare.

In acest episod abordam un subiect adesea evitat - azi aflam daca relatia dintre constipatie si hemoroizi este reala.

Ce sunt hemoroizii si cum apar

Pentru aceasta ar trebui sa stim ce este un hemoroid:

  1. o mica artera in zona rectului
  2. un pachet vascular in canalul anal
  3. un muschi ce tine inchis anusul sau
  4. o structura fara nici un rol semnificativ ca si apendicele?

In primul rand sa clarificam ceva: hemoroizii nu indica o boala ci o structura anatomica. Afectarea lor se numeste prolaps hemoroidal. Insa, pentru simplitate, nu vom face aceasta diferentiere. Asadar, hemoroizii reprezinta un pachet vascular in peretele rectal, pozitionat inspre canalul anal.

Ce rol au hemoroizii in mod normal?

  1. responsabili de protectie imunitara
  2. de inchidere completa a anusului in repaus
  3. de "amortizare" la momentul expulzarii materiilor fecale sau
  4. toate aceste roluri

Hemoroizii au fost "creati" pentru a gestiona si facilita actul defecatiei, tamponand sau amortizand trecerea materiilor fecale mai ales atunci cand sunt foarte indurate.

In ce conditii materiile fecale se pot intari si agresa hemoroizii?

  1. la diaree
  2. idiopatic adica fara o cauza concreta
  3. in colonoscopii sau
  4. in constipatie

Nu trebuie sa ajungi sa te plangi de constipatie cronica pentru a suferi de "hemoroizi" asa cum se spune popular. In unele cazuri este suficient sa fi fost constipat 2 zile pentru a te trezi cu un hemoroid inflamat, dureros sau sangerand, pentru ca, mai apoi, sa se instaleze prolapsul hemoroidal adica marirea acestuia si iesirea in afara canalului anal.

Aceasta situatie este riscanta nu numai din perspectiva durerii ci si a riscului de infectare. Vorbim de o rana deschisa si sangeranda exact in locul prin care trec resturile, rezidurile corpului nostru.

Ca sa nu aveti senzatia ca sunteti singurii cu aceasta problema, haideti sa vedem ce procent din populatie trece macar o data prin asa ceva?

  1. 10%
  2. 25%
  3. doua treimi sau
  4. toata lumea se confrunta cu asa ceva?

Pana la 66% dintre oameni, barbati si femei deopotriva, sufera de un episod hemoroidal sever cel putin o data in viata. Coincidenta sau nu, cam acelasi este si procentul celor care se plang de cel putin un episod de constipatie pe an.

Se pare ca cei ce nu sufera de constipatie, nu prea sufera nici de hemoroizi. Dar ce sa facem noi, ceilalti, care datorita muncii de birou sau alimentatiei ne situam in procentul celor 66%?

Raspunsul este simplu! In primul rand sa ne imbogatim dieta cu fibre. Repet, nici o masa fara salata si nu e obligatoriu ca la toate mesele sa avem carne.

Tratamentul hemoroizilor

Insa, pentru ca stim ca obiceiurile bune se invata greu, luati in considerare pastrarea unui tranzit intestinal corect, folosindu-va de ajutorul pe care ni-l ofera natura. Oamenii de stiinta, care se uita cu atentie la aceasta au reusit sa concentreze unele dintre cele mai importante componente naturale intr-o formula accesibila ce ne poate feri de constipatie ducand la "eliberarea intestinala" in mai putin 4 ore de la administrarea produsului.

Aceasta se intampla pentru ca in produsul respectiv gasim senozide si cascarozide extrase din fructele de Senna si crusin-american, ce inmoaie masa fecala din intestine tragand apa din peretii colonului inapoi in lumenul acestuia. Alaturi de acestea, glucofrangulele din crusinul comun stimuleaza peristaltismul intestinal iar extractul de alga bruna are efect emolient, facilitand tranzitul materiilor fecale prin rect spre evacuare.

Concluzii:

In final putem trage 2 concluzii: in primul rand, DA, boala hemoroidala este conditionata de constipatie
si
in al doilea rand, putem sa ne ferim de aceasta problema apeland la un laxativ ce contine doar compusi naturali precum cei din fructele de Senna, din crusinul comun si din crusinul american si, mai ales extract dintr-o sursa mai putin comuna dar eficienta pe masura, alga marina bruna. Acest produs este Ciocolax Rapid.

In alte episoade vom diseca subiecte la fel de interesante insa, pana atunci, va invit sa vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau sa accesati doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

Acest episod va este oferit de Stem Sure

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Balonarea, Uno Gas,
Anterior
Iata solutia naturala care rezolva balonarea!
dureri, articulare,
Urmator
Cum gestionam durerile articulare
Balonarea, Uno Gas,
Anterior
Iata solutia naturala care rezolva balonarea!
dureri, articulare,
Urmator
Cum gestionam durerile articulare

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Hemoroizii sunt provocati de constipatie?