Cineva a ucis vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J.

Cineva a ucis vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J.

vitaminele

Cineva a ucis vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J. Afla de ce!

Afla acum tot ce trebuie sa stii despre indisponibilitatea de a achizitiona vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J.

Stii de ce nu poti cere de la farmacie vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J?

In afara de "Cineva a ucis vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J. Afla de ce!"

Te-ar mai putea interesa

- tags: vitaminele, alimentatie, suplimente alimentare, remedii traditionale, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale in care am fost invatati sa credem: daca iei zilnic cate o picatura de otrava, ajungi imun la aceasta sau ca lipitorile vindeca bolile sangelui.

In acest episod deslusim adevarul despre vitaminele care lipsesc din suita A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E si K. Acestea sunt vitaminele secrete B4, B8, B10, B11, F, G, H, I si J. Le numim secrete pentru ca nu mai auzim nimic despre ele. Ce se intampla cu acestea? De ce nu putem merge in farmacie si sa cumparam vitamina F, de exemplu?

Celor care cunosc cateva teorii legate de industria pharma le spun sa urmareasca acest episod pana la capat cand poate ca vor avea sau nu vor mai avea argumente care sa le valideze teoriile.

Adevarul despre vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J

De fapt, adevarul despre vitaminele B4 si B8 l-am dezvaluit in episodul Doctor MIT anterior pe care va invit sa il urmariti pe doctormit.ro. Astazi ne uitam dupa restul de vitamine misterioase: B10, B11, F, G, H, I si J.

Vitamina B10 a fost data afara din cercul campionilor pentru ca produsul biochimic care il constitue, acidul para-amino-benzoic, PABA, nu este esential atata vreme cat flora bacteriana intestinala umana il produce. Din momentul in care aceasta a fost descoperita, PABA si-a pierdut rangul de vitamina.

Vitamina B11 sau acidul pteril-hepta-glutamic ori factorul de crestere al gainilor s-a dovedit a fi de fapt una dintre formele conjugate ale vitaminelor gasite in grupul B. Deci si ea a fost data fara.

In mod normal nu ar trebui sa ne oprim aici cu analiza grupului B de vitamine pentru ca acestea nu se termina cu vitamina B11 ci continua cu cel putin inca 10 tipuri despre care aproape sigur ca nu ati auzit. Insa pentru ca vreau sa acord atentia cuvenita acestui grup aparte, voi produce un episod Doctor MIT special dedicat celor 25 de vitamine din grupa B.

Vitamine inlaturate de pe piata

Asa ca acum aflam de ce nu te poti duce sa cumperi de la farmacie vitamina F! De fapt, poti! Pentru ca vitamina F a fost inlaturata din grupul vitaminelor dupa ce s-a dovedit ca, de fapt, este un acid gras, esential, de altfel.

Ca sa va testati cunostintele, spunandu-va ca ambele grasimi fac parte din fostul grup de vitamine F, care dintre urmatoarele este esentiala vietii:

  1. omega-3
  2. Omega-6
  3. Ambele sunt acizi grasi esentiali sau
  4. Doar trigliceridele nu pot fi produse de catre organismul uman

De trigliceride ne bucuram cateodata prea din plin. Nu avem emotii ca organismul nu poate sa le produca. Insa omega 3 si omega 6 sunt foarte importante facand parte din grupa acizilor grasi esentiali vietii.

Secretul din spatele vitaminei G este ca de fapt aceasta este vitamina B2 adica riboflavina.

La fel stam si in cazul vitaminei H: aceasta este biotina, adica vitamina B7.

Ar ramane sa povestim despre vitaminele I si J daca v-ati gandi ca, alfabetic, ele lipsesc pana la vitamina K sau filochinona. Ei bine, ne-am insela daca am crede ca putem merge cu succes mai departe de vitamina E pentru ca, de fapt, vitamina K nu are nici in clin nici in maneca cu alfabetul. Ea se numeste K de la danezul Koagulation care arata rolul filochinonei.

Toate aceste amestecaturi de denumiri si prescurtari se datoreaza faptului ca din 1912, cand polonezul Cazimir Funk, a descoperit prima vitamina, B3, in doar 35 de ani, toate celelalte vitamine au fost descoperite de numerosi oameni de stiinta care ori le-au denumit cum le-a venit ori le-au confundat intre ele. In final, dupa anul 1948 s-a inceput ordinea si curatenia in acest domeniu ajungandu-se astazi sa stim ce putem pastra ca vitamina reala si ce nu.

In episodul urmator Doctor MIT vom afla povestea celor 25 de vitamine din grupa B plus cateva altele, surpriza! Pana atunci, vizioneaza primul episod din aceasta serie vizitand pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Coronavirus
Anterior
CORONAVIRUS: cum se transmite, mortalitate si solutii.
celule stem, Covid-19,
Urmator
TRATAREA VIRUSULUI COVID-19 CU CELULE STEM
Coronavirus
Anterior
CORONAVIRUS: cum se transmite, mortalitate si solutii.
celule stem, Covid-19,
Urmator
TRATAREA VIRUSULUI COVID-19 CU CELULE STEM

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cineva a ucis vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J.