Ciclul menstrual poate fi si eco-logic si eco-nomic! #88

Ciclul menstrual poate fi si eco-logic si eco-nomic! #88

Bine ati venit la Doctor MiT – Medicina pe limba ta!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale!

In luna dedicata femeii, mi-a propus sa va ajut sa aflati secretele pe care medicii le stiu dar nu le spun intotdeauna public: care e motivatia din spatele codului 90-60-90 sau de ce barbatii sunt fertili o viata pe cand femeile nu?

Daca vreti sa aflati raspunsurile, le gasiti in podcasturile Doctor MiT de pe kissfm.ro 

Astazi mi-am propus atat sa ridic pe un piedestal femeile, dintr-un motiv foarte intemeiat, cat si sa impartasesc cu voi ceva ce va va bucura si buzunarul dar si stima de sine.

Si aici intreb femeile, aveti idee cat de mare este efortul de gestionare a perioadei lunare sensibile pe parcursul vietii fertile? Ma astept sa nu fi facut calculul asa ca l-am facut eu. 

Doamnele trec in medie prin 450 de cicluri menstruale pentru ca asta este si rezerva ovariana despre care am vorbit data trecuta. Daca ne gandim ca durata acestui ciclu variaza - in functie de materialul clientului - intre 4 si 7 zile, atunci vom auzi niste cifre uriase: intre 1,800 si 3,150 de zile sensibile intr-o viata de femeie! 

Tradus altfel, aceasta inseamna aproape 10 ani din viata unei femei dedicati de natura, fertilitatii! Uluitor ce face o femeie pentru a da viata, de unde si piedestalul pe care vad eu femeile!

Iar efortul de gestionare de care va ziceam se calculeaza in greutate: aproape jumatate de tona de absorbante de unica folosinta trec pe la noi si ajung apoi undeva in mediu. Plastic peste plastic…

Ceea ce vreau eu sa va zic este ca exista solutii prietenoase atat cu mediul cat si cu buzunarul familiei: absorbantele reutilizabile ori cupele si discurile menstruale din silicon medical ce pot fi folosite de pana la 600 de ori pana te plictisesti de ele ori vrei alt design. 

Si ce alt beneficiu pentru viata cuplului pot oferi discurile, iti povestesc data viitoare!

Pana atunci, poti fi o eroina a ecologiei dar si a bugetului familiei! 

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde, Doctor MiT!

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, ciclu menstrual, absorbante reutilizabile, cupe menstruale, KISS FM, Doctor MiT, -

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

DIGIPEDIA, sah,
Anterior
Povestea sahului spusa la DIGIPEDIA Stiinta!
Urmator
Barbati, puteti face sex la orice varsta! #89
DIGIPEDIA, sah,
Anterior
Povestea sahului spusa la DIGIPEDIA Stiinta!
Urmator
Barbati, puteti face sex la orice varsta! #89

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Ciclul menstrual poate fi si eco-logic si eco-nomic! #88