Cat supravietuieste virusul hepatic A, B si C

Cat supravietuieste virusul hepatic A, B si C

virusul hepatic, hepatita,

Supravietuirea virusilor hepatitei A, B si C

Afla acum daca poti lua virusul hepatic A, B sau C de pe obiecte.

In afara de "Supravietuirea virusilor hepatitei A, B si C"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: virusul hepatic, hepatita A, hepatita B, hepatita C, boli infectioase, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca poti lua gripa in urma stranutului cuiva sau ca virusul hepatic A poate trai ani de zile in praf sau intre paginile cartilor.

Cativa fani ai emisiunii Doctor MIT mi-au povestit ca s-au taiat in obiecte care pareau sa aiba urme de sange si si-au exprimat astfel temerea ca ar fi putut contracta o boala infectioasa.

Multumita lor, astazi vom afla care este riscul de a ne infecta cu vreun virus ce s-ar putea transmite prin contact cu diferite obiecte.

Transmiterea virusului hepatic

Facand referire la aceste obiecte, care este cea mai periculoasa cale de transmitere in afara organismului a unui agent patogen?

  1. cea percutana adica prin intepare
  2. ingestia adica prin inghitirea virusului
  3. prin inhalare adica prin inspir sau
  4. nu putem spune ca una e mai periculoasa decat alta

Totul depinde de cat de periculos este virusul la care ne referim. Dar daca e sa masuram cu aceeasi masura, calea percutana este cea mai periculoasa deoarece riscul ca in organism sa se dezvolte o infectie este mai mare decat in cazul celorlalte.

Stiind acestea, ne gandim ca, in primul rand, ar trebui sa ne temem de virusurile cu cale de infectare sangvina. Dar ce te faci cand luam in calcul Ebola, care se transmite prin mucoase? Dupa cum vedeti totul este relativ asa ca haideti sa aflam direct ce speranta de viata au cele mai importante virusuri odata ce au parasit organismul uman.

Asadar, este adevarat ca virusul hepatitei virale A poate trai ani de zile intre paginile cartilor si ca asta face riscanta cumpararea cartilor de la anticariat?

Daca respectiva carte pare a fi in anticariat de mai mult de un an de zile, o puteti cumpara linistiti deoarece virusul hepatic de tip A poate trai in afara organismului luni de zile dar nu ani. Iar daca aveti vreun dubiu legat de vreun obiect, puteti scadea semnificativ riscul de infectare curatandu-i suprafata cu orice solutie de dezinfectare pe care o aveti prin casa. Mai mult, nu uitati, exista un vaccin impotriva hepatitiei A ce poate fi administrat inca de la varsta de un an.

Tipurile de virusi hepatici

Hepatita B nu este, din fericire, la fel de puternica. Spun din fericire pentru ca infectia cu virusul hepatic B este mai periculoasa decat cea cu virusul de tip A. HVB, asa cum prescurtam denumirea virusului de tip B, poate trai doar 7 zile pe obiecte insa pastreaza un inalt grad de infectiozitate. Deci, daca te-ai intepat cu un ac ce avea urme de sange sau banuiesti ca a fost folosit de o persoana cu infectie activa de acest fel, dati fuga la doctor, nu inainte de a incerca sa aflati cu cat timp in urma a fost folosit acul respectiv.

Si nu uitati ca impotriva acestui virus exista un vaccin si ca, mai mult, oamenii de stiinta au reusit sa combine 2 vaccinuri intr-unul singur - atat cel impotriva hepatitei A cat si impotriva hepatitei B.

Dar ce putem spune despre virusul hepatic C? Acesta este surprinzator de rezistent prin comparatie cu B - HVC traieste de 3 ori mai mult pe suprafete la temperatura ambientala adica pana la 3 saptamani, pastrand caracterul infectios. Daca pana acum, partial, va linisteam, spunandu-va ca pentru primele doua avem posibilitatea de a ne vaccina, pentru virusul hepatic de tip C nu exista nici un vaccin. O a doua veste proasta este ca 80% dintre cei cei intra in contact cu virusul, dezvolta infectia in organism. Dar cum rolul meu este de a va invata, nu de a arata doar senzationalul, veste a buna este ca 95% dintre cei ce urmeaza tratamentul medicamentos, se vindeca.

Sper ca ati aflat lucruri interesante in acest episod Doctor MIT! In urmatorul episod va voi spune care este riscul de infectare de pe obiecte cu virusul gripal, cu HIV si cu alte doua virusuri amenintatoare de viata. Pentru alte informatii vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau accesati doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

raceala, imbracatul copiilor,
Anterior
Adevarul despre raceala si imbracatul copiilor
guma de mestecat
Urmator
Guma de mestecat ramane 7 ani in stomac. Adevarat?
raceala, imbracatul copiilor,
Anterior
Adevarul despre raceala si imbracatul copiilor
guma de mestecat
Urmator
Guma de mestecat ramane 7 ani in stomac. Adevarat?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cat supravietuieste virusul hepatic A, B si C