Cand sa nu oprim tusea? #63

Cand sa nu oprim tusea? #63

Bine ati venit la Doctor MiT – Medicina pe limba ta!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale.

Dupa cum spuneam si data trecuta, o mare parte dintre pacientii Clinicii Doctor MiT care vin pentru ca ii supara tusea, fac ochii mari cand aud de la mine ca a opri de tot tusea nu e intotdeauna cea mai buna idee.

Astazi va explic cand e ok sa ii dam in cap tusei si cand trebuie doar sa o modulam. 

Dupa cum povesteam, tusea are un rol vital: de a indeparta elementele nocive de sau din caile noastre aeriene, inclusiv din plamani. Adica sa dam afara bacteriile, virusurile, sarmaua sau orice ne-ar strica frumusete de respiratie.

Dar ce te faci cand tusea este seaca si neproductiva? Ei bine, acesta este momentul in care te gandesti nu sa ii dai in cap tusei ci sa o faci sa lucreze pentru tine. Adica dintr-o tuse iritativa sa o transformi intr-una productiva. Iar in farmacie gasesti solutii pentru asta.

A avea o tuse productiva este un semn bun care te pregateste pentru vindecare. Productia de care vorbim, medical se numeste flegma, si contine de la puroi, in cantitate mai mare sau mai mica, pana la tot felul de bacterii ori virusuri ce abia asteapta sa-l infecteze pe cel de langa tine.

Deci, dupa ce te-ai abtinut de la a inhiba tusea si ai facut-o productiva, adica ai ajutat sistemul imunitar sa lupte, a venit momentul sa reduci frecventa episoadelor de tuse si, incet-incet, sa le opresti ca sa nu devii un raspandac mai mare decat ai fost deja.

La acest capitol, tot in farmacie gasesti produsele potrivite. Tot ce ai de facut este sa ii spui farmacistului in ce etapa a vietii tusei te afli si sa ii ceri parerea sau sa ii impartasesti ce produs stii ca lucreaza cel mai bine in cazul tau.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, tusea, bacterii, virusuri, sirop de tuse, KISS FM, Doctor MiT, -

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
De ce tusim? #62
Produse, menstruatie, Femieko,
Urmator
Care sunt produsele moderne pentru menstruatie?
Anterior
De ce tusim? #62
Produse, menstruatie, Femieko,
Urmator
Care sunt produsele moderne pentru menstruatie?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cand sa nu oprim tusea? #63