Iata solutia naturala care rezolva balonarea!
O solutie naturala care combate balonarea - Uno Gas
In afara de "Iata solutia naturala care rezolva balonarea!"
Te-ar mai putea interesa si
- tags: balonarea, Uno Gas, Doctor MIT, -
Transcript
Bine ati venit la Doctor MIT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor ce spun ca usturoiul creste imunitatea sau ca ridichiile, baloneaza.
Promit sa abordez ambele subiecte in viitorul apropiat dar pana atunci, haideti sa rezolvam balonarea, un subiect total neplacut pentru noi si, cateodata, si pentru ceilalti.
Ai fost vreodata balonat? A trebuit sa iti desfaci primul nasture de la pantaloni pentru ca nu te mai incapeau? Ti-a fost greu sa tii gazele intestinale sub control?
Ei bine, atunci ti-ai fi dorit sa faci ceva ca balonarea sa dispara ca prin farmec, nu-i asa?
Cauzele aparitiei balonarii
Exista optiuni. De la cele ce previn balonarea pana la cele ce o rezolva.
Si, ca sa stim ce avem de facut, ar trebui sa intelegem fiziologia balonarii. Ce ne provoaca, in mod specific, aceasta distensie abdominala?
- bioxidul de carbon
- oxigenul
- un amestec al aerului cu diferite gaze precum metan, hidrogen sulfurat sau amoniac ori
- apa
Lichidele se acumuleaza in cavitatea abdominala mai ales in ascite adica in suferinta hepatica ori in cazul nostru vorbim doar despre balonarea provocata de acumularea de gaze de tipul celor descrise la punctul 3.
Care ar fi sursa acestora?
- inghitirea aerului atunci cand mancam si vorbim sau daca sorbim mancarea
- aceste gaze au ca sursa exclusiva activitatea anormala a bacteriilor din colon
- ambele raspunsuri sunt adevarate sau
- inca se studiaza mecanismul de formare a gazelor
Sorbitul mancarii este complet dizgratios. O persoana educata nu soarbe mancarea si nici nu vorbeste cu ea in gura si astfel normele sociale ne feresc de ingurgitarea aerului la masa. Iar a doua sursa a gazelor intestinale este legata de activitatea bacteriana de o intensitate nefireasca.
Acum stim de ce apare balonarea. Dar haideti sa ne clarificam modul in care aceasta se manifesta pentru ca nu vorbim doar despre balonare. Pe langa aceasta mai intalnim:
- eructatie
- meterorism abdominal
- flatulenta sau
- ne putem confrunta cu toate acestea
Eructatia indica ragaitul adica eliminarea prin esofag respectiv pe gura a gazelor in plus. Meteorismul descrie senzatia de durere ce isi schimba constant pozitia pe masura ce gazele se plimba prin intestin iar flatulenta arata eliminarea gazelor prin cealalta parte a corpului si anume prin anus, insotita ca si in cazul ragaitului de zgomot si, in plus, si de miros.
Solutiile alimentare pentru a preveni balonarea
Acum ca ne este clar tabloul balonarii, haideti sa vedem ce solutii avem la indemana pentru a rezolva aceasta stare total neplacuta si jenanta.
- adaugarea in alimentatie a fibrelor adica a vegetalelor
- evitarea produselor care stim ca ne baloneaza precum amidonul sau anumite tipuri de verdeturi (da, ridichea este pe lista)
- daca nu reusim sa ne tinem de primele 2 variante atunci ar trebui sa apelam la solutii enzimatice pentru evitarea aparitiei balonarii sau la unele pentru absorbtia gazelor in exces sau
- bine ar fi sa le avem in minte pe toate acestea
Firesc, intai incercam sa evitam aparitia balonarii de aceea nu ne lovim de acest fenomen in fiecare zi. Insa daca uram starea aceasta de disconfort si ne mai si aflam in conjunctura in care vom participa la o masa bogata atunci trebuie sa le acceptam pe toate
Remediile balonarii
Cum ar arata produsul farmaceutic la care am putea apela daca deja ne plangem de balonare iar eructatia si flatulenta, ca sa le numesc delicat, ne bat la ... usa?
- ar trebui sa contina carbune activ
- ulei de tipul celor ce diminua emanarea de gaze de catre bacteriile saprofite
- dimpotriva, ulei cu efect antispastic sau
- o formula extrem de eficienta este bine sa le combine pe toate
Oricat de greu ar fi de adus intr-o singura formula toate aceste ingrediente, farmacistii au reusit combinarea lor. Iar modul de prezentare care tine la un loc carbunele activ cu diferite tipuri de uleiuri este cel de capsula moale care are avantajul transportarii continutului nealterat pana in zona intestinala.
Uno Gas in lupta cu balonarea
Carbunele activ aproape ca putem spune ca face minuni in ceea ce priveste puterea de absorbtie a gazelor intestinale si nu are rost sa povestim mai mult deoarece oricum l-am laudat intr-un alt episod aici, la Doctor MIT.
Mai interesant este faptul ca in formula anti-gazoasa de care vorbim, regasim ulei de anason-stelat, o substanta ce are 3 efecte care ne intereseaza: reduce productia de gaze, favorizeaza eliminarea acestora si are si efect antispastic!
Iar al doilea tip de ulei din combinatie este uleiul esential de menta ce, pe langa afectul antispastic care ne reduce durerea, scade si gradul de flatulenta, scapandu-ne de rusinea sociala ce ne asteapta.
Pe scurt, putem scapa de balonare cu ajutorul carbunelui activ. Si de durere, eructatie, meteorism si flatulenta cu ajutorul formulei ce mai inglobeaza si ulei esential de menta alaturi de uleiul de anason-stelat. Doctor MIT recomanda suplimentul Uno Gas.
Vrei sa afli si alte solutii naturale pentru probleme de sanatate comune? Atunci viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.
Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!