Asociatia NIA: sprijina adolescentii cu autism

Asociatia NIA: sprijina adolescentii cu autism

Asociația NIA incurajeaza o mai buna intelegere a tulburarilor din spectrul autist

- tags: autism, creier, sistem nervos, copii, boli neuronale, Doctor MiT, Asociația NIA, -

Cu ocazia Zilei Internationale a Autismului, Asociatia NIA doreste sa creasca gradul de constientizare a opiniei publice cu privire la autism si sa incurajeze o mai buna intelegere a acestui spectru de tulburari.

Persoanele cu autism prezinta o modalitate diferita de a simti, gandi si se manifesta, iar acest lucru nu inseamna ca sufera de o boala. Preferintele lor sociale, stilurile lor de invatare, modalitatile de comunicare si perceptia mediului sunt distincte fata de cele ale altor persoane. In multe cazuri, persoanele cu autism pot avea si afectiuni neurologice, psihiatrice sau alte probleme de sanatate, ceea ce necesita sprijin, stimulare si ingrijire medicala pe intreaga durata a vietii lor, alaturi de terapii care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si integrare sociala.

Circa 40% dintre persoanele cu autism au un IQ peste medie, dar 25-30% se confrunta cu dificultati mari de invatare si adaptare. In Statele Unite ale Americii, incidenta autismului in randul copiilor a crescut semnificativ in ultimii 20 de ani, conform unui raport recent al CDC bazat pe date din 2020. Cu toate acestea, autismul este o tulburare pe viata si, desi exista adulti cu aceasta afectiune, societatea nu pare sa le ofere sprijinul adecvat. Ignorarea nevoilor lor poate duce la costuri sociale, medicale si financiare semnificative, afectand intreaga familie.

Asociatia NIA in lupta cu autismul

Din pacate, persoanele cu autism se confrunta cu o serie de obstacole in societate, inclusiv stigmatizarea si discriminarea. In plus, accesul la servicii de terapie si asistenta specializata este adesea limitat sau inexistent in multe zone din Romania. De aceea, sprijinul oferit de Asociatia NIA este esential pentru persoanele cu autism si familiile acestora.

Asociatia NIA Neurodiversity Academy incurajeaza orice persoana sa contribuie la sustinerea persoanelor cu autism care vor beneficia de serviciile noastre prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit anual sau a 20% din impozitul pe profit aferent anului 2022 pentru persoanele juridice. Aceasta optiune este disponibila fara costuri si poate face o diferenta semnificativa in vietile persoanelor cu autism si a familiilor lor. Toate informatiile necesare, inclusiv pasii pentru acest proces si formularul necesar, sunt disponibile pe site-ul www.hopefromnia.com.

Campusul NIA Academy din Bolintin-Vale este cel mai important proiect al Asociatiei NIA, care isi propune sa ofere servicii integrate persoanelor cu autism si familiilor acestora. Acesta consta in construirea unui centru educational si terapeutic modern, dotat cu cele mai bune echipamente si tehnologii, precum si cu spatii de cazare pentru parinti si copii.

Campusul va avea ca obiectiv principal dezvoltarea si imbunatatirea abilitatilor de comunicare si cresterea gradului de independenta, socializare, stimularea dezvoltarii cognitive si senzoriale, precum si oferirea unui mediu sigur si adaptat nevoilor persoanelor cu autism. Acest proiect este deosebit de important in contextul in care in Romania nu exista suficiente servicii si facilitati dedicate acestui segment de populatie, iar Asociatia NIA doreste sa acopere aceasta nevoie cruciala.

Pentru mai multe articole interesante, viziteaza doctormit.ro.

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

autismului, autism, Asociatia NIA,
Anterior
2 Aprilie - Ziua internationala a autismului
rejuvenare vaginala, Rigenera, dr. Ana Maria Mihai,
Urmator
Rigenera: rejuvenare vaginala | Dr. Ana Maria Mihai
autismului, autism, Asociatia NIA,
Anterior
2 Aprilie - Ziua internationala a autismului
rejuvenare vaginala, Rigenera, dr. Ana Maria Mihai,
Urmator
Rigenera: rejuvenare vaginala | Dr. Ana Maria Mihai

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Asociatia NIA: sprijina adolescentii cu autism