Ce anti-cancerigen gasim aici?
Afla in acest episod ce subtsanta cu efect anti-cancerigen contine Revidox.
Se spune ca "natura este cel mai bun medic"! Ce anti-cancerigen credeti ca au concentrat, de aici, oamenii de stiinta?
In afara de "Ce anti-cancerigen gasim aici?"
Te-ar mai putea interesa si
- tags: anti-cancerigen, resveratrol, Revidox, antioxidantii, boli neoplazice, cancerul, Doctor MIT, -
Transcript
Bine ati venit la Doctor MIT!
Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale precum ca vaccinarea copiilor duce la autism sau ca e mai bine sa te tai sub limba ca sa scapi de hepatita B.
Trecand peste aceste credinte care au fost dezbatute la Doctor MIT, ne indreptam atentia catre alte zone ale medicinei si anume catre o boala de care, cu siguranta, vor suferi mai mult de o treime dintre persoanele trecute de a doua tinerete.
Evident, este vorba despre procesele neoplazice, popular cunoscute ca si cancer.
Daca, aici la Doctor MIT, am explicat modul de functionare al unor noi tratamente precum terapia HIFU in cancerul de prostata, astazi vom intelege mai bine care este fundamentul aparitiei cancerului, in general, si cum am putea sa ii prevenim aparitia in special.
Ne aducem aminte ca atunci cand am vorbit despre imbatranirea celulara am promis ca vom investiga si efectul cancerigen al agentilor oxidanti.
Pentru a ne reaminti rapid ceea ce am invatat atunci, haideti sa recapitulam. Am vazut ca agentii oxidanti sunt de fapt niste molecule, numite si radicali liberi, care au un electron nepereche in structura, ceea ce le ofera un caracter instabil, acestia “atacand” niste structuri vitale din ADN-ul uman. Aceste structuri sunt:
- telomeri(i)
- cromozomi(i)
- nucleu(l) sau
- mitocondrii(le)
Daca agentii oxidanti ar ataca direct cromozomii, am fi morti deja! Din fericire, cromozomii, care contin aproape tot ADN-ul nostru, sunt protejati de acest atac distrugator de catre niste structuri, numite telomeri, exact cum manusile de cauciuc protejeaza un electrician de firele de curent electric pe care le atinge.
Din nefericire insa, aceste atacuri, repetate, duc la subtierea si in final la distrugerea telomerilor, agentii oxidanti atacand direct cromozomii.
Cum functioneaza anticancerigenele?
Afectarea cromozomiala duce la producerea de noi celule in organismul nostru care:
- (se replica la nesfarsit) multiplicare haotica
- (Devin) nemuritoare
- (pierd inhibitia de contact) fara inhibitie de contact sau
- (Prezinta) toate (aceste caracteristici)
Ce este cel mai trist si dealtfel ce face ca neoplasmul sa fie incredibil de greu de combatut este faptul ca in general celulele canceroase se multiplica fara oprire de unde si tumorile, unele ajungand la cateva kilograme in greutate, isi pierd inhibitia de contact si ajung sa creeze linii celulare tumorale care s-ar replica vesnic.
Cauzele aparitiei cancerului
Aceasta este o boala care, de exemplu la 75 de ani, va apare la mai mult de o treime dintre cei ce ajung la aceasta varsta. Dar sa nu uitam ca de exemplu cancerul de prostata apare la 1 din 7 barbati de peste 55 de ani. Daca 75 de ani vi se pareau prea indepartati, ce spuneti de aceasta? 55 nu este chiar atat de departe pentru cei ce au trecut de 30 de ani, ca sa nu mai vorbim de incidenta cancerului de col uterin la femeile tinere.
V-am convins acum, ca acesta nu este un subiect pe care sa il lasam pentru mai incolo? In regula, atunci haideti sa vedem care este solutia cea mai simpla si de ce nu, cea mai eficienta in timp:
- radio si chimioterapia
- (tehnicile chirurgicale) chirurgia
- preventia sau
- toate (acestea)
Asa cum ne zbatem pentru aplicarea vaccinarii anti HPV a tinerelor sau pentru inventarea unui vaccin impotriva HIV – SIDA tot asa, si in acest caz, preventia este cea mai buna.
Daca pentru cele doua boli pe care le-am amintit, putem sa ne gandim la o cale de atac specifica, de exemplu impotriva agentului cauzator, pentru o campanie impotriva cancerului in general, ar trebui sa incercam sa neutralizam:
- virusurile
- bacteriile
- (radicalii liberi adica) agentii oxidanti sau
- (Informatia) ADN (a organismului nostru)
Antioxidantii in lupta cu cancerul
Pentru ca vorbim de o preventie plenara, adica de o umbrela foarte larga impotriva a cancerului in general, trebuie sa mergem la radacina problemei si anume la agentii antioxidanti.
Aceasta inseamna ca daca am neutraliza toti agentii oxidanti am scapa de cancer? Din pacate acesta este doar un ideal pentru ca, unele dintre cele mai titrate solutii antioxidante, reusesc o performanta de neutralizare de:
- 1% (dintre radicalii liberi ce umbla “liberi” prin organismul nostru)
- 10%
- 25% sau sa speram ca raspunsul corect e
- 50%
Vestea buna este ca un anumit compus, pe care l-am putea obtine pe cale naturala daca am manca in fiecare zi cate 45 de kilograme de struguri rosii, poate lega, si prin urmare neutraliza, pana la 50% dintre acesti agenti periculosi.
Acest compus, ce a reusit a fi concentrat in laborator in unitati de cate 8 mg corespunzatoare celor 45 de kilograme de struguri, despre care am vorbit, se numeste:
- punicalagina
- seleniu
- (stilvid sub forma de) resveratrol sau
- procianid
Daca ati mai urmarit Doctor MIT ati vazut ca am mai explorat efectele acestui compus foarte interesant!
Acesta are capacitatea, asa cum au demonstrat-o cateva studii, de a lega pana la jumatate dintre elementele care ne supun riscului de a dezvolta neoplasme in viitor.
Prevenirea cancerului cu Revidox
Si pentru ca am adaugat in variantele de raspuns, nu intamplator, punicalaginele, seleniul si procianidele, va mai spun ca toate acestea, impreuna cu extractul de strugure bioactiv, au efect atat antioxidant, antiinflamator, antitumoral, protector cardio-vascular cat si de scadere a colesterolului “rau” din sange.
Pe scurt, daca ne uitam in jurul nostru si ne informam, gasim o pleiada de solutii pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa! Doctor MIT recomanda suplimentul Revidox pentru a preveni cancerul.
Curios sa afli si alte solutii la probleme serioase? Atunci scrie-ne despre acestea pe pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza Doctormit.ro.
“Intreaba si cerceteaza!” si nu pierde Doctor MIT!
Aceasta emisiune v-a fost oferita de catre Stem Sure. si Revidox.